“Iubirea”, tema ediţiei din 2017 a Festivalului de Teatru de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/iubirea-tema-editiei-din-2017-a-festivalului-de-teatru-de-la-sibiu/

Iubirea este tema ediţiei din 2017 a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), a anunţat, luni, directorul acestuia, Constantin Chiriac. Ediţia 2017 a FITS va avea loc în perioada 9-18 iunie, iar organizatorii anunţă că primele bilete vor fi scoase la vânzare în luna aprilie.

Un articol de Petre Ivan|17 ianuarie 2017

Constantin Chiriac spune că, datorită numărului de spectacole care participă la Festival, începând cu ediţia 2016, manifestarea de la Sibiu a ajuns să fie cel mai mare festival de artele spectacolului din lume, după ce mai mulţi ani s-a situat pe locul al treilea în acest clasament, după festivalurile de la Avignon şi Edinburgh.

Tema festivalului este «iubirea». Am ţinut la această temă pentru că suntem într-o perioadă de ură, de dezbinare şi de sfâşiere îngrozitoare. Încercăm să dăm sens muncii noastre, făcând apel către oameni, către societate, către structuri, că frumosul poate să ne unească, iar acest sentiment, aşa cum spunea Albert Einstein, este cea mai mare forţă din Univers şi trebuie luată în considerare. –  Constantin Chiriac

Foto: Festivalul de Teatru de la Sibiu – sibfest.ro

11
/01
/15

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI Continui încercarea de a oferi un tablou al noii generații de actori români cu un nou interviu-portret. Astăzi, Anghel Damian, 24 de ani.

11
/01
/15

Casa de Producție TVR a programat luni, 12 ianuarie, de la ora 20.10, la TVR 2, spectacolul „Ce facem cu violoncelul?”de Matei Vişniec, în regia artistică a lui Nicolae Scarlat (premiera tv: 1990). Dialogul absurdului începe într-o sală de așteptare... Omul cu ziarul (Claudiu Istodor), Bătranul cu Baston (Gheorghe Dănilă) și Doamna cu Voal (Camelia Zorlescu) devin vizibil deranjați de prestația de neoprit a Omului cu Violoncel (Dan Joițoiu).

11
/01
/15

Filmele "Birdman" şi "Boyhood" sunt marile favorite la Globurile de Aur, a doua distincţie ca importanţă din cinematografia americană după Oscaruri, ce vor fi decernate în noaptea de duminică spre luni, într-o gală la care participă nume mari de la Hollywood şi va fi urmărită în lumea întreagă.

10
/01
/15

CRONICĂ DE FILM „Mommy”, al cincilea lungmetraj al indecent de tânărului cineast canadian Xavier Dolan (25 de ani), este o „tectonică a sentimentelor” ambalată în încadraturi, culori și sunete electrizante, folosite cu o dezinvoltură frapantă.

09
/01
/15

Joi, 15 ianuarie 2015, de la ora 19.00, pe scena Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București) va avea loc o reprezentație cu piesa Păi... despre ce vorbim noi aici, domnule? de Cătălin Ștefănescu, în regia lui Alexandru Dabija, cu actorii Marcel Iureș și George Mihăiță. Produs de Teatrul ACT, spectacolul este o adaptare după romanul Moromeții de Marin Preda.

09
/01
/15

“Orașul câinilor / White God” în regia lui Kornél Mundruczó, propunerea Ungariei la categoria Cel mai bun film străin, este inclus în programul “9 pentru Oscar” la Cinema Studio din București. Evenimentul are loc în capitală între 9 și 15 ianuarie, cu o săptămână înaintea anunțării nominalizărilor celei de 87-a ediții a premiilor Academiei Americane de Film. Cele două proiecții sunt programate duminică, 11 ianuarie, de la ora 14:00 și joi, 15 ianuarie, de la ora 20:00.

09
/01
/15

Debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, "Autoportretul unei fete cuminți", va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam (21 Ianuarie- 1 Februarie 2015), secțiunea "What the F?!".

09
/01
/15

În luna ianuarie, publicul de toate vârstele are ocazia de a viziona unul dintre cele mai îndrăgite și longevive spectacole din repertoriul Operei Comice pentru Copii, “O noapte furtunoasă”. În regia lui Mircea Diaconu, celebra piesă scrisă de I.L. Caragiale este adaptată publicului tânăr, rămânând an de an în actualitate.

09
/01
/15

Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București va oferi publicului în 2015 - pe lângă cele 35 de spectacole din repertoriul current – piese de actualitate și povești nemuritoare citite în cheie contemporană, întâlniri cu marea dramaturgie în viziuni de referință, cu piesa românească și cu spectacolul de autor.