“Jack si Vrejul de Fasole”, la Opera Comică pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/jack-si-vrejul-de-fasole-la-opera-comica-pentru-copii/

Luna aprilie aduce un nou titlu în repertoriul Operei Comice pentru Copii, baletul “Jack şi Vrejul de Fasole”, un spectacol semnat de Corina Dumitrescu. Premiera are loc sâmbătă, pe 16 aprilie, de la ora 17:00, şi duminică, pe 17 aprilie, de la ora 11:00, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii (Calea Giuleşti, nr. 16).

Un articol de Petre Ivan|13 aprilie 2016

Elementele de inovație regizorală aduse firului narativ sunt susținute de scenografia Bogdanei Pascal, de coloana sonoră selectată de Antonel Oprescu, precum și de proiecțiile video asigurate de Robert Voiculescu.

Personaj iconic al istoriilor pentru copii, Jack crește odată cu povestea noastră: din micul ghiduș, aflat la sfârșitul copilăriei, pe măsură ce înaintează pe Jack si Vrejul de Fasoledrumul său și întâlnește binele, răul, minciuna și prietenia, se transformă într-un tânăr care refuză să se lase manipulat și acționează ghidat numai de principiile sale. Acest al treilea titlu pe care l-am creat pentru Opera Comică pentru Copii sper să aducă micilor spectatori aceeași bucurie ca <<Fetița cu Chibrituri>> și <<Cenușăreasa>> și să-i îndrume în găsirea înțelepciunii de a distinge binele de rău.-  Corina Dumitrescu, regizorul și coregraful spectacolului.

Până la finalul stagiunii, Opera Comică pentru Copii pregătește o nouă ediție a celor două festivaluri destinate celor mici: Festivalul “Hänsel și Gretel” (organizat cu ocazia Săptămânii “Școala Altfel”, în perioada 15-24 aprilie) și Festivalul “Opera Copiilor” (organizat în luna iunie, în Parcul Herăstrău).

Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro și de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16) – între orele 10.00-14.00, în zilele de luni, marți, miercuri, vineri și duminică, între orele 10-20 sâmbăta, joia fiind închis.

Foto: Jack si Vrejul de Fasole – Opera Comică pentru Copii

15
/11
/20

OAMENII MUZICII Romanticul ce a dat aripi expresivității pianului, Frédéric Chopin (1810-1849) a marcat ireversibil istoria  acestui instrument, fiind primul mare compozitor care i s-a dedicat exclusiv. Compozitor legendar, celebru ca pianist și în improvizație, a fost adorat în timpul vieții și a rămas fascinant și în posteritate.

31
/10
/20

Cei 15 ani ai Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo vor fi aniversați începând de sâmbătă, 31 octombrie, până pe 9 decembrie 2020, cu o serie de concerte transmise live din sălile de concerte din Brașov, Bușteni, Sibiu și București.

30
/10
/20

O celebrare excepţională în lumea artei – ca omagiu la Centenarul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România: Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc. Iniţiată de soprana Mariana Nicolesco, manifestarea este un adevărat revelator al comorii de peste 10.000 de lieduri fondate pe vechiul cântec de dor, eternă expresie a sufletului românesc.

19
/10
/20

Joi, 22 octombrie 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Lior Shambadal, va susține, de la ora 19.00, un program integral semnat de Wolfgang Amadeus Mozart, în regim live, în cadrul stagiunii online. Concertul este transmis în direct, fără spectatori, din Sala mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituției.