Jacqueline Bisset, pe acoperişul Naţionalului bucureştean 
https://www.ziarulmetropolis.ro/jacqueline-bisset-pe-acoperisul-nationalului-bucurestean/

Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” (TNB) din Bucureşti a inaugurat noua sală în aer liber joi seară, cu secvenţe din spectacolul „Magic Naţional”. Printre invitaţi s-a aflat şi celebra actriţă Jacqueline Bisset.

Un articol de Petre Ivan|27 mai 2018

Cele aproape 300 de locuri ale spaţiului de pe acoperişul Teatrului Naţional au fost ocupate pentru prima dată, la show-ul care a inaugurat noua sală de spectacole a instituţiei bucureştene.

Numele noului spaţiu păstrează denumirea vechii săli dezafectate în urma reconstrucţiei TNB din perioada 2011-2015, Amfiteatru.

În stagiunea estivală Sala Amfiteatru, situată pe acoperişul Teatrului Naţional ”I.L.Caragiale”, la cea mai înaltă cotă a clădirii, deasupra terasei, va găzdui spectacole din repertoriul prezent şi de perspectivă al TNB, adaptate la condiţiile acesteia, şi reprezentaţii ale altor instituţii interesate de închirierea acestui spaţiu.

Teatrul în aer liber al TNB poate oferi un cadru unic unor manifestări artistice dintre cele mai diverse, potrivite sezonului cald, din mai până în octombrie: spectacole de teatru, recitaluri, concerte, prezentări de modă, seri de jazz, one woman şi one man show ş.a.

Cu o capacitate de 299 de locuri, dispuse pe gradene în trepte, noul Amfiteatru se află la cota +24.50 m/Corp A1. Spaţiul de joc are o pardoseală din imitaţie de lemn, practică din punct de vedere fonic şi mai adecvată pentru actul artistic, acoperită cu un covor de scenă. Nu există scenă supraînălţată, dar se pot instala practicabile. Spaţiul nu are pod şi nici culise: decorurile se pot fixa doar prin contra-greutăţi.

„Dorinţa noastră este ca acest spaţiu să fie la dispoziţia tuturor celor care vor să se exprime artistic în perioada caldă”, a mărturisit Ion Caramitru, directorul TNB, la inaugurare. În sală, printre invitaţi s-a aflat şi Jacqueline Bisset.

„Here I am in Bucharest having attended the opening evening of the open air amphitheater at the National Theatre on the roof. It was enjoyable with a mixed program of songs, dance and poetry under the stars. Well, not so many stars in fact!!”, a scris actrița engleză pe pagina sa de facebook

Foto: Jacqueline Bisset – facebook

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.