Librăria Humanitas de la Cişmigiu va găzdui lansarea celui mai recent roman semnat Jan Koneffke
https://www.ziarulmetropolis.ro/jan-koneffke-isi-lanseaza-cel-mai-recent-roman-intr-o-sesiune-de-autografe-la-libraria-humanitas-de-la-cismigiu/

Joi, 27 iunie, de la ora 19.00, sunteţi aşteptaţi la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) pentru o întâlnire cu Jan Koneffke, autorul bestsellerului Bookfest 2013 „Cele şapte vieţi ale lui Felix K.“.

Un articol de Andrada Văsii|26 iunie 2013

Joi, 27 iunie, de la ora 19.00, sunteţi așteptați la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) pentru o întâlnire cu Jan Koneffke, autorul bestsellerului Bookfest 2013 „Cele şapte vieţi ale lui Felix K.“.

Romanul a apărut în colecţia „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu la Editura Humanitas Fiction. Invitaţi la eveniment, alături de autor, sunt scriitorii Ioana Pârvulescu şi Vlad Zografi.

Felix Kannmacher, personajul principal şi povestitorul romanului, este de fapt fratele bunicului meu, dispărut la Berlin, la începutul anilor ’30 ai secolului trecut. Când am scris această autobiografie fictivă a unui emigrant din Germania nazistă, am vrut să-i dăruiesc o viaţă pe care ar fi putut-o avea – dar nu numai lui, ci şi mie însumi, gândindu-mă că, dacă aş fi trăit în acea vreme, m-aş fi refugiat probabil în România. Pe atunci, această ţară cunoştea o modernizare exemplară, care însă a fost tragic curmată de război şi de instaurarea comunismului. Astfel, romanul e portretul unei ţări îndepărtate şi, în acelaşi timp, povestea unui destin german în România.

Jan Koneffke,

autor

Scriitoarea Ioana Pârvulescu consideră că romanul „Cele şapte vieţi ale lui Felix K.“ este o adevărată frescă, înţesată cu experiențe felurite. Aceasta afirmă că „există şi pitoresc, şi melancolie în fresca romanului, şi cruzime, dar şi mătăsurile narative învăluitoare ale unei extraordinare poveşti de dragoste. Toate firele acţiunii şi toate detaliile sunt egal ocrotite de prozator, aşa cum veghează un ţesător naşterea desenului din covorul lui oriental. Pe scurt, o adevărată bucurie şi reuşită literară.“

Prospero într-o carte

Alături de aceasta, scriitorul Vlad Zografi subliniază autenticitatea și valoarea romanului „Cele șapte vieți ale lui Felix K.“, scris parcă din dorința de a prezenta un miracol: „Jan Koneffke reuşeşte să vadă ce stă scris în cartea de magie a lui Prospero: puterea de a imagina săvârşeşte miracolul. Povestea lui Felix K. e un miracol.“

Foto credit: Amrei-Marie (Wikipedia), Humanitas Fiction

19
/08
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti vă propune o modalitate inedită de petrecere a sfârșitului de săptămână și vă invită la cea de-a doua ediție a proiectului Biblioteca de weekend, duminică, 22 august 2021, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, strada Tache Ionescu nr. 4.

15
/08
/21

A fost odată ca niciodată un pod. Undeva, pe continentul nostru zbuciumat, unde oamenii ar fi trăit nezbuciumați, dacă i-ar fi lăsat sufletele lor de oameni.

01
/08
/21

Cafenelele din Paris, Tirana și Moscova, ca niște simboluri ale orașelor, surprinse de scriitorul albanez Ismail Kadare, în fascinantul volum de memorii „Dimineți la Café Rostand” (Humanitas Fiction, 2021, traducere din albaneză și note de Marius Dobrescu).

19
/07
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti a pregătit un nou proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa de vară în Capitală.