Librăria Humanitas de la Cişmigiu va găzdui lansarea celui mai recent roman semnat Jan Koneffke
https://www.ziarulmetropolis.ro/jan-koneffke-isi-lanseaza-cel-mai-recent-roman-intr-o-sesiune-de-autografe-la-libraria-humanitas-de-la-cismigiu/

Joi, 27 iunie, de la ora 19.00, sunteţi aşteptaţi la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) pentru o întâlnire cu Jan Koneffke, autorul bestsellerului Bookfest 2013 „Cele şapte vieţi ale lui Felix K.“.

Un articol de Andrada Văsii|26 iunie 2013

Joi, 27 iunie, de la ora 19.00, sunteţi așteptați la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) pentru o întâlnire cu Jan Koneffke, autorul bestsellerului Bookfest 2013 „Cele şapte vieţi ale lui Felix K.“.

Romanul a apărut în colecţia „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu la Editura Humanitas Fiction. Invitaţi la eveniment, alături de autor, sunt scriitorii Ioana Pârvulescu şi Vlad Zografi.

Felix Kannmacher, personajul principal şi povestitorul romanului, este de fapt fratele bunicului meu, dispărut la Berlin, la începutul anilor ’30 ai secolului trecut. Când am scris această autobiografie fictivă a unui emigrant din Germania nazistă, am vrut să-i dăruiesc o viaţă pe care ar fi putut-o avea – dar nu numai lui, ci şi mie însumi, gândindu-mă că, dacă aş fi trăit în acea vreme, m-aş fi refugiat probabil în România. Pe atunci, această ţară cunoştea o modernizare exemplară, care însă a fost tragic curmată de război şi de instaurarea comunismului. Astfel, romanul e portretul unei ţări îndepărtate şi, în acelaşi timp, povestea unui destin german în România.

Jan Koneffke,

autor

Scriitoarea Ioana Pârvulescu consideră că romanul „Cele şapte vieţi ale lui Felix K.“ este o adevărată frescă, înţesată cu experiențe felurite. Aceasta afirmă că „există şi pitoresc, şi melancolie în fresca romanului, şi cruzime, dar şi mătăsurile narative învăluitoare ale unei extraordinare poveşti de dragoste. Toate firele acţiunii şi toate detaliile sunt egal ocrotite de prozator, aşa cum veghează un ţesător naşterea desenului din covorul lui oriental. Pe scurt, o adevărată bucurie şi reuşită literară.“

Prospero într-o carte

Alături de aceasta, scriitorul Vlad Zografi subliniază autenticitatea și valoarea romanului „Cele șapte vieți ale lui Felix K.“, scris parcă din dorința de a prezenta un miracol: „Jan Koneffke reuşeşte să vadă ce stă scris în cartea de magie a lui Prospero: puterea de a imagina săvârşeşte miracolul. Povestea lui Felix K. e un miracol.“

Foto credit: Amrei-Marie (Wikipedia), Humanitas Fiction

06
/12
/20

Joi, 3 decembrie 2020, în cadrul Conferinței Naționale a Managerilor Culturali (CNMC), Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) a anunțat rezultatele parțiale ale celui mai recent studiu „Tendințe ale consumului cultural în pandemie”, sondaj de opinie care reflectă intenția respondenților de a desfășura activități culturale în spațiul public și non-public pe parcursul anului 2020.

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.