Jazz şi cultură – Redescoperind atracțiile Bucureștiului de altădată
https://www.ziarulmetropolis.ro/jazz-si-cultura-redescoperind-atractiile-bucurestiului-de-altadata/

Vineri, 28 februarie 2014, la Sala ARCUB, două recitaluri de excepţie vor marca lansarea unui nou număr al revistei Jazz Compass – singura revistă de profil autohtonă.

Un articol de Petre Ivan|13 februarie 2014

Vineri, 28 februarie 2014, la Sala ARCUB, două recitaluri de excepție vor marca lansarea unui nou număr al revistei Jazz Compass – singura revistă de profil autohtonă.

Începând cu ora 20.00, pe scena sălii din Strada Batişte, vor urca membrii grupului Sorin Zlat Trio.

Considerat un „colecţionar” al premiilor marilor competiţii de gen, tânărul pianist Sorin Zlat, acompaniat de Răzvan Cojanu (contrabas) şi Laurenţiu Ştefan (percuţie) propune publicului o demonstraţie de virtuozitate şi stil.

Jazz

De la ora 21.00, cunoscutul pianist şi compozitor Mircea Tiberian, acompaniat de Nadia Trohin – o voce unică, plină de personalitate  – şi de sunetul cald al saxofonului lui Cătălin Milea, vă invită la o experienţă muzicală inedită în spectacolul „La margine de Bucureşti”.

Urmând notele şlagărelor din perioada interbelică şi a hit-urilor pop autohtone, cei trei protagonişti vor conduce audienţa într-o călătorie muzicală aparte, ce reconstituie farmecul şi atmosfera  Bucureştiului de altădată.

Foto cu Jazz şi Jazz Compass – facebook, ARCUB

15
/11
/20

OAMENII MUZICII Romanticul ce a dat aripi expresivității pianului, Frédéric Chopin (1810-1849) a marcat ireversibil istoria  acestui instrument, fiind primul mare compozitor care i s-a dedicat exclusiv. Compozitor legendar, celebru ca pianist și în improvizație, a fost adorat în timpul vieții și a rămas fascinant și în posteritate.

31
/10
/20

Cei 15 ani ai Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo vor fi aniversați începând de sâmbătă, 31 octombrie, până pe 9 decembrie 2020, cu o serie de concerte transmise live din sălile de concerte din Brașov, Bușteni, Sibiu și București.

30
/10
/20

O celebrare excepţională în lumea artei – ca omagiu la Centenarul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România: Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc. Iniţiată de soprana Mariana Nicolesco, manifestarea este un adevărat revelator al comorii de peste 10.000 de lieduri fondate pe vechiul cântec de dor, eternă expresie a sufletului românesc.

19
/10
/20

Joi, 22 octombrie 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Lior Shambadal, va susține, de la ora 19.00, un program integral semnat de Wolfgang Amadeus Mozart, în regim live, în cadrul stagiunii online. Concertul este transmis în direct, fără spectatori, din Sala mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituției.