Joe Pesci, 76
https://www.ziarulmetropolis.ro/joe-pesci-76/

„Învigătorul uită că se află într-o cursă, lui îi place doar să alerge.” – Joe Pesci, „A funny guy”, Joe Pesci, laureat al premiilor Oscar, comediant şi interpret al unor personaje extrem de volatile, într-o varietate de genuri cinematografice, născut, la Newark, New Jersey a împlinit, ieri, 76 de ani.

Un articol de |10 februarie 2019

Celebritatea a câştigat-o în 1980, când a jucat, alături de Robert De Niro, în filmul lui Martin Scorsese, „Raging Bull” pentru care a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Mai târziu, avea să joace alături de De Niro şi în alte filme, precum „Once Upon A Time In America”, „Goodfellas” (în care a fost distins cu premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, potrivit imdb.com) şi „Casino”.
Pesci a jucat în „Home Alone” (1990), interpretând rolul unuia dintre cei doi spărgători, alături de prietenul său, Daniel Stern. A jucat şi în continuarea „Home Alone 2”, în 1992. A mai jucat în „JFK” şi „My Cousin Vinny”, în 1991 şi 1992, apoi a apărut în seria de filme „Lethal Weapon”.

Joe Pesci in „The Irishman

În 1998 a scos un album intitulat „Vincent LaGuardia Gambini Sings Just for You”. În 1999, Pesci şi-a anunţat retragerea din lumea filmului, pentru a se dedica muzicii, dar a revenit în 2006, pentru o scurtă apariţie în filmul lui De Niro, „The Good Shepherd”.

În 2010 a mai jucat în „Love Ranch”, iar în 2015 a reprezentat vocea unui personaj de desene animate din pelicula intitulată „A Warrior’s Tail”. În 2016 a apărut în documentarul musical „I Go Back Home: Jimmy Scott”.

În 2017 Joe Pesci anunța că revine pelatouri alături de Robert De Niro şi Martin Scorsese pentru filmările la „The Irishman”, filmul despre asasinarea lui Jimmy Hoffa.
Foto: Joe Pesci , Robert De Niro – facebook
21
/08
/22

PREVIEW Ziarul Metropolis vă propune 12 citate - unul pentru fiecare capitol - dintr-o biografie neconvenţională a maestrului suspansului, "Cele douăsprezece vieţi ale lui Alfred Hitchcock", scrisă de Edward White şi apărută în acest an în limba română la Editura Lebăda Neagră din Iaşi.

12
/08
/22

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care are loc la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), se apropie de final.

12
/08
/22

Festivalul Cinemascop din Eforie Sud, ajuns la a cincea ediție anul acesta, s-a încheiat pe 7 august.

09
/08
/22

Documentarul „Mariupolis 2”, realizat de Mantas Kvedaravičius, a fost proiectat luni seară, în premieră în România, în deschiderea celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, în prezența a mai mult de 3 000 de spectatori.

08
/08
/22

Prezentat la Cannes în secțiunea „Cinema for the Climate”, „Cruciada copiilor / La Croisade”, noul film al lui Louis Garrel, distribuit de Independența Film în cinematografe din 12 august, vorbește cu umor despre una dintre cele mai importante probleme cu care ne confruntăm: schimbările climatice și lumea pe care o lăsăm generațiilor următoare.

07
/08
/22

Fix acum 100 de ani, pe 5 august 1922, se năştea Marin Preda. Pentru a marca acest centenar, vă propunem un text despre cele două filme "Moromeţii", realizate de Stere Gulea la o distanţă de peste 30 de ani.

05
/08
/22

Serile de duminică din luna august la Warner TV sunt dedicate fanilor filmelor horror, iar producții de gen devenite cult vor fi difuzate de la ora 22:00.

05
/08
/22

Când David Leitch („Deadpool 2”, „Atomic Blonde”, „John Wick”, „Hobbs and Shaw”) anunță că urmează să regizeze un nou lungmetraj, e musai să-ți cumperi bilete la cinema. Dependent de adrenalina eliberată de către filmele sale în cinefili, Leitch este și actor, cascador, scenarist, producător, un miliardar pasionat de arte marțiale care știe să folosească în cea mai recentă creație a sa un cocktail bine dozat de poveste, acțiune, efecte speciale, personaje.

04
/08
/22

CRONICĂ DE FILM Mi se pare un gest curajos să dai drumul în săli, în plină vară, unui film precum "Pentru mine tu eşti Ceauşescu" (2021, r. Sebastian Mihăilescu), destul de greu şi bizar, cel puţin pentru cinematografia română.