Julianne Moore, premiul Francois Truffaut, la Festivalul de film Giffoni
https://www.ziarulmetropolis.ro/julianne-moore-premiul-francois-truffaut-la-festivalul-de-film-giffoni/

Actriţa Julianne Moore va primi pe 16 iulie premiul Francois Truffaut al Festivalului de film Giffoni. Printre cei care au mai fost onoraţi cu acest premiu se numără: Bud Spencer, Jeremy Irons, Michelangelo Antonioni, Abbas Kiarostami, Alberto Sordi, Ben Kingsley, Edward Norton, Jean Reno, Giancarlo Giannini şi Alan Rickman.

Un articol de Petre Ivan|10 iulie 2017

Giffoni este unul dintre cele mai mari festivaluri din lume dedicate copiilor și adolescenților. Mii de adolescenți vin din toată lumea în comuna Giffoni Valle Piana, din apropiere de Salerno, pentru a învăța despre realizarea filmelor, dar și pentru a juriza filmele sau a se întâlni cu vedete internaționale.

Regizorul francez Francois Truffaut a participat la festival în 1982 și a fost atât de impresionat încât a scris o scrisoare în care afirma: „Dintre toate festivalurile de film, Giffoni este cel mai necesar.”

Actrița laureată cu Oscar și Globul de Aur a lucrat cu regizori de marcă în timpul carierei ei, printre care Robert Altman, Steven Spielberg, Joel și Ethan Coen, Paul Thomas Anderson, Gus Van Sant și Todd Haynes.

În acest an, Julianne Moore joacă în filmul „Wonderstruck”, al lui Todd Haynes, prezentat în premieră la Cannes, și va apărea în toamnă în filmele „Kingsman: The Golden Circle” (împreună cu Colin Firth și Halle Berry), precum și în filmului „Suburbicon”, al lui George Clooney, alături de Matt Damon.

Cea de a 47-a ediție a Festivalului de film Giffoni are loc în perioada 14-22 iulie, iar printre participanți se vor afla Bryan Cranston, Amy Adams și Kit Harington.

Foto: Julianne Moore – facebook

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.