„Junii Sibiului” vor deschide Targul de Turism de la Viena, al treilea ca importanta din Europa
https://www.ziarulmetropolis.ro/junii-sibiului-vor-deschide-targul-de-turism-de-la-viena-al-treilea-ca-importanta-din-europa/

Cel mai vechi şi cel mai valoros ansamblu profesionist de folclor din România, „Junii Sibiului” , va deschide joi, 10 ianuarie, cu un joc popular din inima ţării, de pe Valea Hârtibaciului (judeţul Sibiu), cea de a 38-a ediţie a Târgului de Turism de la Viena, împreună cu primarul Capitalei Austriei, a declarat coregrafa Silvia […]

Un articol de Andrada Văsii|8 ianuarie 2013

Cel mai vechi şi cel mai valoros ansamblu profesionist de folclor din România, „Junii Sibiului” , va deschide joi, 10 ianuarie, cu un joc popular din inima ţării, de pe Valea Hârtibaciului (judeţul Sibiu), cea de a 38-a ediţie a Târgului de Turism de la Viena, împreună cu primarul Capitalei Austriei, a declarat coregrafa Silvia Macrea, managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu.

 

În acest an, vedeta standului României este Sibiul, singurul oraş cu trei stele Michelin din România şi primul care a fost Capitală Culturală a Europei, în 2007.

„Este o onoare pentru noi faptul că vom reprezenta nu doar Sibiul, ci România, la Târgul de Turism de la Viena, unde, practic, noi vom deschide cu un spectacol, joi, de la ora 10,00, acest târg, după discursul pe care îl va avea primarul Capitalei Austriei. ‘Junii Sibiului’ vor susţine mai multe spectacole în fiecare zi pe durata Târgului de Turism de la Viena, atât pe scena mare, cât şi la standul României, ceea ce, din experienţa şi altor ani, va reprezenta sigur un punct de atracţie pentru vizitatori. De fiecare dată, când am fost la un târg de turism, am strâns în jurul nostru cei mai mulţi turişti, încântaţi de folclorul nostru, de costume şi de instrumentele unice din România, cum sunt naiul sau ţambalul”, a explicat coregrafa Silvia Macrea.

Dansatorii de la Sibiu, în costume tradiţionale din toate zonele folclorice reprezentative ale ţării noastre, vor purta turiştii într-o călătorie muzicală prin tot folclorul românesc.

Chiar în a doua zi a Târgului de Turism de la Viena, vineri seară, vienezii şi operatorii de turism din zecile de ţări participante, sunt invitaţi la o seară tradiţională românească, la standul ţării noastre, când nu doar folclorul, dar şi bucătăria noastră tradiţională va fi prezentată.

Cotat ca al treilea târg internaţional de turism din Europa, după cel de la Berlin (Germania) şi Londra (Marea Britanie), Târgul de Turism de la Viena (Austria) a atras anul trecut 800 de operatori de turism din 70 de ţări, care au înregistrat 150.000 de vizitatori.

Anul trecut, Sibiul a fost prezent la târgurile de turism din Austria, Germania şi Marea Britanie. Primăria consideră că numărul turiştilor este în creştere la Sibiu, dovadă că încasările din taxa hotelieră au crescut anul trecut. Vârful sezonului turistic la Sibiu este în lunile de vară, din iunie până în august inclusiv. Cele două centre de informare turistică din municipiul Sibiu au fost vizitate de 26.000 de turişti, din 73 de ţări, cei mai mulţi fiind turiştii germani, peste 8.000, urmaţi de aproape tot atâţia români.

Din 2012, Sibiul este un oraş turistic distins cu trei stele Michelin, fiind singurul oraş din România cu această cotaţie.

Sibiul are o capacitate de cazare de 4.000 de locuri, în 135 de hoteluri, moteluri şi pensiuni, la care se adaugă 430 de restaurante, baruri, pub-uri, crame, unde se poate mânca.

 

 

Sursa: Agerpres

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.