Kilipirim – bilanţ cu cele mai bine vândute titluri
https://www.ziarulmetropolis.ro/kilipirim-bilant-cu-cele-mai-bine-vandute-titluri/

Organizatorii târgului de carte Kilipirim au schiţat un bilanţ al celei mai recente ediţii, încheiate în urmă cu două zile.

Un articol de Andrada Văsii|6 noiembrie 2013

Organizatorii târgului de carte Kilipirim au schiţat un bilanţ al celei mai recente ediţii, încheiate în urmă cu două zile.

În urma analizei datelor primite de la participanți, 70% dintre aceștia au declarat că la cea mai recentă ediție a Kilipirim, care a avut loc în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, la Galeria Dalles, au realizat vânzări mai bune decât la ediția din 2012.

La standul Editurii Litera din cadrul Kilipirim, cele mai bine vândute titluri au fost: volumele din seria Disney, cărțile cu povești de Crăciun și „De ce? Prima mea carte de întrebări” de Amy Shields.

În topul vânzărilor de la standul Editurii Trei s-au clasat volumele: „Supercreierul” de Deepak Chopra și Rudolph E. Tanzi, „Ce ne spunem când nu ne vorbim” de Chris Simion și „Vinovatul“, de Lisa Ballantyne.

La standul Editurii Nemira, cititorii au ales, în primul rând, SF-ul: volumul „Puterea armelor” de Joe Abercrombi situându-se pe primul loc în vânzări, urmat de „Urzeala tronurilor” de George R.R. Martin și „Festinul ciorilor”, de același autor.

La standul Polirom de la Kilipirim, topul a fost dominat de cărți de beletristică: „O femeie iubită” de Andreï Makine, „Sunt o babă comunistă” de Dan Lungu și „În căutarea oii fantastice” de Haruki Murakami. Și la standul Humanitas, preferințele cititorilor s-au îndreptat tot către volume de beletristică, cele mai căutate fiind titlurile din colecțiile „Cartea de pe noptieră” și „Raftul Denisei”.

La standul Editurii Univers, în topul celor mai vândute cărți s-au situat volumele semnate de marele romancier, disident și gânditor rus Aleksandr Soljeniţîn, apoi, volume de Boris Vian și Romain Gary.

Literatură pentru toate gusturile la Kilipirim

Volumul de fantasy al Samanthei Shannon, „The Bone Season”, domină topul de vânzări al Editurii Curtea Veche, urmat îndeaproape de două volume din domeniul dezvoltare personală: „Secretele succesului” – seria Dale Carnegie și „Inteligența emoțională în Leadership” – seria Daniel Goleman.

„SISSI. Împărăteasa Austriei” de Jean Des Cars este volumul care domină topul de vânzări al Editurii Corint, urmat de „Drumul din Kolima. Călătorie pe urmele Gulagului” de Nicolas Werth și ,,Întoarcerea acasă. Povestea adevărată a unui drum anevoios spre libertate” de Sławomir Rawicz.

Citiţi şi: Kilipirim, târgul care depăşeşte 10.000 de titluri, începe astăzi

La standul editurii All de la Kilipirim, extrem de căutate au fost majoritatea volumelor la prețul special de 5 lei.

„Ceremoniile Magice – Heptameronul – Cartea Lucrurilor Secrete” de Cornelius Agrippa – „Petrus din Apono” – Johannes Trithemius, „Doctrina Trezirii – Învățătura lui Buddha în cele mai vechi texte” de Rahula Walpola și „Cartea celor cinci cercuri” de Miyamoto Musashi, acestea sunt cele mai bine vândute trei titluri la standul Editurii Herald din cadrul Kilipirim.

Kilipirim

Cărţi din topul vânzărilor Kilipirim 

Stuart Gordon este autorul-„vedetă” al Editurii Vivaldi la Kilipirim, două dintre volumele sale, „Cartea farselor” și „Cartea blestemelor”, clasându-se pe primele două poziții în topul celor mai bine vândute titluri; cea de a treia poziție e ocupată de volumul „Regina Victoria” (1819-1901), autori Philippe Alexandre și Beatrix de l’Aulnoit.

Titluri de interes pentru cei care vor să afle mai multe despre mari personalități ale istoriei s-au înscris în clasamentul de vânzări al Editurii Orizonturi: „Pe treptele tronului. Femei ilustre care au influentat suverani” de Edmond Rossier, „Marile civilizații” de Vahé Zartarian, precum și „Caligula”, autori Paul Jean Franceschini și Pierre Lunel.

Lucrări care îşi propun promovarea tradiţiilor cultural-gastronomice, la prețuri „de kilipir”, de 1 leu și 5 lei, au constituit atracția ediției de anul acesta a Kilipirim la standul editurii House of Guides.

La standul librăriei-anticariat Antic Exlibris din cadrul ediției din această toamnă a târgului de carte Kilipirim, preferințele vizitatorilor au mers către: „Châteaux of the Loire Valley”, „Eat Pray Love” şi agende de lux.

Părinții și cititorii mai mici au cumpărat, de la standul Didactica Publishing de la kilipirim, în special volume din colecția „Minimiki – Păpușile lumii”, volume din seria „Sunt imbatabil!”, precum și pe cele din seria „Ghiozdănelul meu. Micul imbatabil”.

De asemenea, volume cu conținut educațional au preferat și vizitatorii care s-au oprit la standurile editurilor Minerva și Aramis: „Formule matematice. Clasele V-VIII”, „Ușor de iubit, greu de disciplinat” de Becky A. Bailey și „Descoperim corpul omenesc”.

„Moș Crăciun”, „Scrisori către Moș Crăciun” și „Dansul omenilor de zăpadă” au fost cele mai căutate titluri la standul Editurii Prut.

Iubitorii de benzi desenate au cumpărat la Kilipirim, din oferta celor de la Comicshop.ro, în special: „Marvel Wolverine Vol. 5 No. 1”, „DC: Batman’s Last Case” și „DC: Batman Eye of the Beholder”.

Foto credit: Kilipirim

11
/06
/21

Triumf Amiria și Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) îi invită pe traducătorii profesioniști și amatori la un atelier de traducere queer cu profesoara universitară Ruxandra Vișan și traducătoarea Laura Sandu în cadrul secțiunii de literatură a proiectului.

08
/06
/21

„Unică în acest roman este vocea naratorului său, un amestec de Holden Caulfield și Karl Ove, maghiar și român, idealist și cinic, hibrid în multe sensuri, încercând să găsească claritatea, fără să știe de ce, dintr-un pur instinct moral și estetic, și fără să știe cum. Dacă acceptăm pactul autobiografic al cărții, atunci înțelegem lumea din care a ieșit unul dintre poeții cu adevărat originali ai noii generații. Mărcile lui lirice apar surprinzător și discret, ca mici puncte incandescente, și în proza fluidă și simplă prin care e spusă povestea anilor de rătăcire ai lui Dósa, probabil cel mai important scriitor maghiar de limbă română de azi.” (Adrian Lăcătuș).

01
/06
/21

Noul episod dedicat istoriei documentarului românesc de Cineclubul One World Romania aduce prim-plan trei personalități literare - Nina Cassian, Radu Cosașu și Geo Bogza. Până la 25 iunie pot fi văzute online, gratuit, cinci documentare de scurtmetraj din anii `60 la care şi-au adus contribuţia cei trei cunoscuţi scriitori.

31
/05
/21

O nouă carte care a ținut prima pagină a publicațiilor din întreaga lume în ultimii ani a apărut zilele acestea în traducere în colecția ANANSI World Fiction. Este vorba despre ”Niciun prieten, doar munții”, volum de memorii al cunoscutului refugiat iranian de etnie kurdă Behrouz Boochani, o istorie tăioasă ce descrie poveștile adevărate ale refugiaților de pe Insula Manus, din Papua Noua Guinee, unde autorul a fost închis în 2013, după ce a fost prins încercând să intre cu barca în apele teritoriale ale statului australian.

30
/05
/21

„Mi se pare că mai degrabă aș putea fi învinuit de lăcomie, de beție, de superficialitate, de indiferență, de orice doriți”, îi scrie Cehov lui A.N. Pleșcev, prietenul lui, la 1888, „însă nu de dorința de a părea ori de a nu părea ceva. Nu m-am ascuns niciodată! Dacă dumneavoastră îmi sunteți drag, sau Suvorin, sau Mihailovski, n-o ascund nicăieri”.

28
/05
/21

Cum a arătat copilăria pentru trei dintre cei mai cunoscuți artiști rock din toate timpurile – Bruce Springsteen, Freddie Mercury și Keith Richards?

20
/05
/21

Luni, 24 mai, începînd cu ora 19.00, pe paginile Facebook Polirom și Librăria Humanitas de la Cișmigiu (facebook.com/polirom.editura•facebook.com/LibrariaHumanitasDeLaCismigiu), Andreea Răsuceanu va intra în dialog cu redactorii Alecart, pornind de la romanul „Vîntul, duhul, suflarea”, recent publicat la Editura Polirom, în colecția „Fiction Ltd”.

17
/05
/21

Noi, copiii din Bahnhof Zoo de Christiane F este una dintre acele cărți care nu te lăsa indiferent. Adicția în rândul adolescenților este văzută din interiorul unei povești de viață reale. Cum te afunzi într-o experiență traumatizantă, consumul de heroină, din dorința de a aparține, de a simți că ești important pentru cei din jur și că ceea ce trăiești are o intensitate ieșită din comun? Și ce șanse ai cu adevărat să o poți depăși?