La Apollo111, cel mai nou teatru din oraș…
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-apollo111-cel-mai-nou-teatru-din-oras/

La Apollo111, anul începe cu ultimele reprezentaţii semnate Radu Jude, un nou spectacol regizat de Alexandru Maftei şi un nou spectacol pentru copii.

Un articol de Liliana Matei|4 ianuarie 2017

Cel mai nou teatru din București, Apollo111, deschide anul 2017 cu ultimele șase reprezentații ale spectacolului „ALI: Frica mănâncă sufletul”, în regia lui Radu Jude. Liliana Ghiță se întoarce pe scena din București în rolul unei femei trecute de prima tinerețe care se îndrăgostește de un imigrant marocan cu treizeci de ani mai tânăr. Începutul de an la Apollo111 este marcat și de a doua producție a teatrului, „După Ploaie”, în regia lui Alexandru Maftei, și de un nou spectacol pentru copii: „Carina pe drumul spre casă”.

După o serie de spectacole jucate cu sala plină în luna decembrie, „ALI: Frica mănâncă sufletul” își încheie, în prima parte a lunii ianuarie, durata de viață pe scena teatrului care se află în Palatul Universul. Pe lângă Liliana Ghiță, în rolurile principale din acest spectacol despre rasism și prejudecată joacă Kamara, Amir Shafizadeh, Adina Cristescu, Eduard Cîrlan și Ilinca Hărnuț. Scenografia este semnată de Iuliana Vîlsan, iar light designul de către Tudor Lucaciu. Biletele se pot cumpăra online sau de la casa de bilete a teatrului, zilnic între orele 12:00 – 17:00.

Producțiile Apollo111 se joacă doar timp de șase săptămâni, iar fiecare stagiune are un alt director artistic, care propune o altă temă. Primul care își asumă acest rol este actorul Bogdan Dumitrache, tema propusă fiind teatru-film.

Cel de-al doilea spectacol produs integral de Apollo111 va avea premiera în luna februarie. „După Ploaie” va fi regizat de Alexandru Maftei, cunoscut publicului român pentru filmele sale (Bună, ce faci?, Domnișoara Cristina), seriale (Cu un pas înainte, Lombarzilor 8) și teatru (Șase din 49). Textul este scris de spaniolul Sergi Belbel, iar scenografia e semnată de Vali Ighigheanu. Distribuția va fi anunțată curând.

Și teatrul Apollo111 pentru Copii pregătește un nou spectacol. „Carina pe drumul spre casă”. Acesta spune povestea unei fetițe care se pierde de părinții ei într-unul dintre mall-urile bucureștene. Ajunsă singură pe străzile orașului, Carina trebuie să găsească drumul spre casă. Un drum pe care îl petrece alături de Margo – pisica orașului, cea care știe fiecare stradă, fiecare bloc (mai nou sau mai vechi), fiecare piață cu tarabe sau fără, fiecare stație de metrou sau de troleibuz. Astfel, Carina are parte de o experiență unică. Spectacolul este produs de 111 Film & Entertainment în parteneriat cu Apollo111 și regizat de Oana Răsuceanu. Din distribuție fac parte Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu și Adina Ștețcu, decorul și costumele sunt semnate de Anca Lazar, muzica de Petre Ancuța, iar ilustrația muzicală de Vasile Manta. Biletele se pot cumpăr online sau la casa de bilete a teatrului.

În continuare, în diminețile de weekend, copiii și părinții lor sunt invitați și pe Tărâmul din Globul Fermecat (foto), în regia lui Iris Spiridon, cu o scenografie semnată Iuliana Vîlsan. Povestea inspirată de Crăiasa Zăpezii a lui H. C. Andersen îi are în rolurile principale pe Ioana Marcoiu, Vlad Bîrzanu, Ana Maria Moldovan, Ghighi Eftimie și Nicoleta Lefter. Biletele se pot cumpăra, de asemenea, online.

Apollo111 a fost deschis în luna noiembrie 2016 în corpul B al Palatului Universul și, pe lângă o sală de spectacol, are în componența sa o sală de repetiții, agenția de casting E-Talent și un bar. Apollo111 include o stagiune principală de teatru în fiecare an, dar și un repertoriu de teatru pentru copii. Spectacolele pe care teatrul le oferă sunt selecționate anual de către un alt director artistic.

 

 

03
/02
/17

Când pronunți ”Dan Puric”, audiența se grupează rapid în două tabere, sintetizabile cam așa: ”e deștept, le zice bine și e un munte de talent” sau ”lasă-mă, dom’ne, în pace..” (cel puțin). Pe mine, multe dintre spectacolele și vorbele lui m-au bucurat adânc, în același timp unele din (zic eu) marotele sale mi-au provocat un rid în plus. În mod clar, e un ”ne-oarecare”, totodată nescutit de ”cele ale omului”.  Îți place sau nu de el, e un fluviu în felul lui.

03
/02
/17

Concluzie: e unul dintre cele mai frumoase, luminoase, bine jucate, credibile și emoționante spectacole pe care le-am văzut de multă vreme încoace. Simplu. Iar o prietenă actriță îmi șoptește că rar vezi mașiniștii aplaudând o piesă din culise. Înseamnă că chiar „a coborât Îngerul”. Un spectacol frumos te pune pe gânduri (nu negre), îți dă bucurie (nu -doar- hlizeală goală) și îți dă un ”ceva” pe care îl porți, apoi, cu tine ca pe o bijuterie pe dinăuntru, mult timp.

02
/02
/17

„Belgica”, filmul care are toate șansele să te teleporteze din sala de cinema direct în club pe ritmuri originale de Soulwax, va intra pe marile ecrane din România pe 17 februarie, distribuit de Transilvania Film.

02
/02
/17

Ștefan Bănică dă viață unui nou personaj fascinant din galeria dramaturgului Neil Simon, Jake, singurul rol masculin din piesa “Jake și femeile lui”. Piesa este regizată de Claudiu Goga, iar din distribuție fac parte: Carmen Tănase, Anca Dumitra, Andreea Vasile, Luminița Erga, Ada Galeș, Diana Roman, Nadiana Sălăgean, Roberta Mitache – femeile care populează lumea reală și imaginară a lui Jake, interpretat de Ștefan Bănică.

02
/02
/17

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, a postat pe pagina de Facebook a formaţiei un videoclip în care cântă despre România, în contextul protestelor care au avut loc în mai multe oraşe din ţară, notează. Artistul face o numărătoare inversă a celor 10 zile în care ordonanţele de urgenţă adoptate marţi de Guvern mai pot fi contestate.

02
/02
/17

CRONICĂ DE FILM. E dificil de scris despre un debut care se anunţa promiţător, dar care se dovedeşte dezamăgitor, aşa cum este „La drum cu tata”, de Anca Miruna Lăzărescu, o regizoare româncă stabilită în Germania, unde a absolvit Universitatea de Televiziune și Film din München.

31
/01
/17

Coregraful suedez Mats Ek și balerina Ana Laguna au primit luni titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I. L. Caragiale". Ceremonia de acordare a distincțiilor a avut loc în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul zilei UNATC "I. L. Caragiale".

31
/01
/17

 „Dictatorii sunt întotdeauna dezinformaţi. E rezultatul fricii pe care o sădesc. Cad în propria lor capcană: a terorii. De fapt, mi-e frică - mi-e frică să spun tot ce gândesc. Dacă acest carnet cade în mâna cuiva? La români, stomacul e mai important decât creierul. Chiar şi decât picioarele...", nota în jurnalul său regizorul Alexandru Tatos, pe 20 mai 1973. Într-o zi de 31 ianuarie (1990) Alexandru Tatos înceta din viaţă.

31
/01
/17

A vrut să se facă aviator și a devenit actor, pentru că așa cum spunea în ale sale memorii “cea mai frumoasă frumusețe este meseria pe care mi-am ales-o și căreia m-am dedicat vreme de 50 de ani. Privind în urmă pot spune că nu aş schimba nimic la viaţa mea. Am avut o viaţă bogată şi fericită. Am avut o imaginaţie suficient de bogată încât să pot să mă închipui în tot felul de situaţii sociale în care aş fi putut să trăiesc şi să-mi dau seama că nu m-ar fi satisfăcut niciuna”.

30
/01
/17

Tipătescu (terminând de citit o frază din jurnal): "... Ruşine pentru oraşul nostru să tremure în faţa unui om!... Ruşine pentru guvernul vitreg, care dă unul din cele mai frumoase judeţe ale României pradă în ghearele unui vampir!..." (indignat) "Eu vampir, 'ai?... Caraghioz!” - O scrisoare pierdută (1883), Ion Luca Caragiale. Astăzi se împlinesc 165 de ani de la nașterea celui mai important dramaturg român.

30
/01
/17

Pe 25 ianuarie 2017, la Teatrul de Comedie din Bucureşti a avut loc premiera spectacolului ''Micul prinţ''. Povestea scrisă de Antoine de Saint-Exupéry (traducere Ileana Cantuniari) a fost pusă în scenă de regizorul Alexandru Dabija, cu semnătura scenografică a lui Mircea Cantor și muzica Adei Milea, micul prinţ fiind interpretat de Dorina Chiriac.