La multi ani, George Ivascu!
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-multi-ani-george-ivascu/

Astãzi îi urãm La mulṭi ani ! lui George Ivaşcu.   Ii dorim cât mai multe proiecte noi, cât mai multe spectacole frumoase cu care sã ne încânte sufletul şi un cãlduros La mulṭi ani !   Mai jos vã prezentãm câteva dintre urãrile primate de cãtre domnul George Ivaşcu din partea colegilor de breaslã :   Mesaj […]

Un articol de Andrada Văsii|15 februarie 2013

Astãzi îi urãm La mulṭi ani ! lui George Ivaşcu.

 

Ii dorim cât mai multe proiecte noi, cât mai multe spectacole frumoase cu care sã ne încânte sufletul şi un cãlduros La mulṭi ani !

 

Mai jos vã prezentãm câteva dintre urãrile primate de cãtre domnul George Ivaşcu din partea colegilor de breaslã :

 

Mesaj de la UNITER: Uniunea Teatrală din România vă urează Sănătate, dorinţe împlinite care să vă bucure sufletul şi să vă răsplătească pasiunea pentru arta de a vă dărui teatrului. La mulţi ani!

 

Marius Manole :  ,,Ii urez în primul rând sã fie sãnãtos, sã ducã mai departe minunea aceasta de teatru –  Teatrul Metropolis, sã îi dea Dumnezeu putere şi sã aibã în continuare grijã de noi aşa cum face şi acum. apariṭia acestui teatru a însemnat pentru toṭi actorii din Bucureşti o mare gurã de oxigen şi, de ce nu, aşteptãm un al doilea Teatru Metropolis, pe care îi urez sã îl facã repede!’

 

Anca Sigartãu:  ,,La mulṭi ani şi numai bine. Ii urez sã meargã  în continuare Teatrul Metropolis în continuare şi încã o datã la mulṭi ani !”

 

Ileana Stana Ionescu : ,,Sã trãiascã o sutã de mii de ani, fericit şi iubit. Sã ne mai bucurãm de prezenṭa lui şi sã mai lucrãm împreunã !”

 

Rodica Popescu Bitănescu:  „Am nu un gând bun, ci mai multe pentru George. Îi doresc să fie sănătos şi să rămână în continuare director la acest teatru minunat, Metropolis, unde joc şi eu cu mare drag în spectacolul „Gaiţele“. E un om deosebit, foarte inteligent, foarte cald şi foarte modest. I-am spus întotdeauna că e un mare actor, nu numai de comedie, ci şi de dramă, lucru pe care l-a demonstrat în celebrul spectacol „Legenda ultimului împărat“, regizat cu sensibilitate chiar de soţia sa, Alice Barb. La mulţi ani!“.

 

Ion Grosu: ,,La mulṭi ani !  Ii urez sã ne bucure în continuare cu talentul lui. ”

 

Dorina Chiriac : ,,O sã îi fac o urare şi disearã la premierã la Metropolis. Dar îi doresc sã îl ṭinã nervii şi puterile sã ṭinã teatrul Metropolis, pe care îl duce foarte bine !”

 

Marius Florea Vizante: „Dacă ar reuşi mai multă lume să facă ce face el ca director la Metropolis, teatrul s-ar însănătoşi mult mai repede. Aşa că îi doresc cel mai tare să fie sănătos“.

 

Monica Davidescu: „Îi doresc din tot sufletul La Mulţi Ani, să fie sănătos şi să facă proiecte la fel de bune şi la fel de importante precum a făcut în ultimii cinci ani la Teatrul Metropolis.“

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.