La Teatrul de Sufragerie se joacă „Fără cap”
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-teatrul-de-sufragerie-se-joaca-fara-cap/

    La Teatrul de Sufragerie se joacă „Fără cap” Sambată, 10 noiembrie 2012, ora 20.30 FARA CAP, cu Razvan Ropotan & Trupa Late Summer după Truman Capote regia: Ioana Petre Un spectacol adaptat de Teatrul de Sufragerie, un concert de teatru experiment in care se canta live! synopsis: vincent van strauss? Nu.vincent van shakespeare? […]

Un articol de |8 noiembrie 2012

 

 

La Teatrul de Sufragerie se joacă „Fără cap”


Sambată, 10 noiembrie 2012, ora 20.30

FARA CAP, cu Razvan Ropotan & Trupa Late Summer

după Truman Capote
regia: Ioana Petre
Un spectacol adaptat de Teatrul de Sufragerie, un concert de teatru experiment in care se canta live!

synopsis:
vincent van strauss?
Nu.vincent van shakespeare?
Nu.Vincent van Love!
Nu. Se canta live..si se joaca teatru

2012 participare la Festivalul International de Teatru Gala Star
2011 „Premiul pentru Profesionalism” în festivalul Diagnoze-Existence din Tukums, Letonia

 

Intrare 35 lei de persoana. Rezervarile se fac in limita a 20 de locuri disponibile, la email [email protected] sau tel 0723.565.113 pana in ziua spectacolului.

 


„Fără cap” este un spectacol foarte bun, atât din punct de vedere regizoral câr şi actoricesc. Inspirat de Truman Capote, este povestea unui tânăr ce se îndrăgosteşte de o tânăr enigmatică, pe care o întâlneşte într-o zi ploioasă, pe una din străzile New York-ului. Combinaţia hibridă dintre realitatea trăită şi cea interioară care formează monologul lui Vincent poate fi urmărită ca un flux continuu al conştiinţei, cu o logică a sa proprie, trecerile între cele două registre fiind ingenios marcate prin elemente de scenografie şi costum. Spaţiul frontal, de tip confesiune, este folosit la maximum, explorând toate posibilităţile lui, prin elemente simple de decor. Dar cea mai mare reuşită a acestui spectacol este atmosfera de poezie urbană ce se instalează pe măsură ce Vincent îşi spune povestea. Monologul îi oferă posiblitatea lui Răzvan Ropotan de a-şi demonstra calităţile actoriceşti complexe, el jonglând cu uşurinţă între registrul realist şi cel metaforic. Este evidentă conlucrarea strânsă regizor-actor, care a dus la realizarea unui spectacol unitar, de substanţă.”

Anca Ioniţă, critic de teatru, pt revista SCENA.RO, nr.15\oct-nov 2011

 


Vii la Teatrul de Sufragerie, la noi acasă ca la tine acasă, te descalţi, iei un loc pe perna, bei un ceai cald cu ghimbir si scortisoara.Din partea casei. Şi te trezeşti că cineva îţi vorbeşte. Chiar ţie. O experienţă unică, intimă, personală. Este un transfer de emoţie ca într-o atingere. Iar tu faci parte din spectacol. Aşa că lasă-te purtat de poveste. Deja îi aparţii. Sau ea îţi aparţine ţie?


TEATRUL DE SUFRAGERIE, Str. Grigore Cobalcescu nr. 51, Sector 1, Bucuresti

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.