La Teatrul de Sufragerie se joacă „Fără cap”
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-teatrul-de-sufragerie-se-joaca-fara-cap/

    La Teatrul de Sufragerie se joacă „Fără cap” Sambată, 10 noiembrie 2012, ora 20.30 FARA CAP, cu Razvan Ropotan & Trupa Late Summer după Truman Capote regia: Ioana Petre Un spectacol adaptat de Teatrul de Sufragerie, un concert de teatru experiment in care se canta live! synopsis: vincent van strauss? Nu.vincent van shakespeare? […]

Un articol de |8 noiembrie 2012

 

 

La Teatrul de Sufragerie se joacă „Fără cap”


Sambată, 10 noiembrie 2012, ora 20.30

FARA CAP, cu Razvan Ropotan & Trupa Late Summer

după Truman Capote
regia: Ioana Petre
Un spectacol adaptat de Teatrul de Sufragerie, un concert de teatru experiment in care se canta live!

synopsis:
vincent van strauss?
Nu.vincent van shakespeare?
Nu.Vincent van Love!
Nu. Se canta live..si se joaca teatru

2012 participare la Festivalul International de Teatru Gala Star
2011 „Premiul pentru Profesionalism” în festivalul Diagnoze-Existence din Tukums, Letonia

 

Intrare 35 lei de persoana. Rezervarile se fac in limita a 20 de locuri disponibile, la email [email protected] sau tel 0723.565.113 pana in ziua spectacolului.

 


„Fără cap” este un spectacol foarte bun, atât din punct de vedere regizoral câr şi actoricesc. Inspirat de Truman Capote, este povestea unui tânăr ce se îndrăgosteşte de o tânăr enigmatică, pe care o întâlneşte într-o zi ploioasă, pe una din străzile New York-ului. Combinaţia hibridă dintre realitatea trăită şi cea interioară care formează monologul lui Vincent poate fi urmărită ca un flux continuu al conştiinţei, cu o logică a sa proprie, trecerile între cele două registre fiind ingenios marcate prin elemente de scenografie şi costum. Spaţiul frontal, de tip confesiune, este folosit la maximum, explorând toate posibilităţile lui, prin elemente simple de decor. Dar cea mai mare reuşită a acestui spectacol este atmosfera de poezie urbană ce se instalează pe măsură ce Vincent îşi spune povestea. Monologul îi oferă posiblitatea lui Răzvan Ropotan de a-şi demonstra calităţile actoriceşti complexe, el jonglând cu uşurinţă între registrul realist şi cel metaforic. Este evidentă conlucrarea strânsă regizor-actor, care a dus la realizarea unui spectacol unitar, de substanţă.”

Anca Ioniţă, critic de teatru, pt revista SCENA.RO, nr.15\oct-nov 2011

 


Vii la Teatrul de Sufragerie, la noi acasă ca la tine acasă, te descalţi, iei un loc pe perna, bei un ceai cald cu ghimbir si scortisoara.Din partea casei. Şi te trezeşti că cineva îţi vorbeşte. Chiar ţie. O experienţă unică, intimă, personală. Este un transfer de emoţie ca într-o atingere. Iar tu faci parte din spectacol. Aşa că lasă-te purtat de poveste. Deja îi aparţii. Sau ea îţi aparţine ţie?


TEATRUL DE SUFRAGERIE, Str. Grigore Cobalcescu nr. 51, Sector 1, Bucuresti

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.

24
/09
/23

Insula Hydra. Soarele. Marea. Cel mai bun loc de unde poți privi luna. Iubire. Nebunie. Căutare. Depresie. Tristețe. Iubire. Sexualitate. Droguri. Sinucidere. Moarte. Artă. Iubire…