Laurentiu Banescu prezintă un one-man show cu monoloage
https://www.ziarulmetropolis.ro/laurentiu-banescu-prezinta-un-one-man-show-cu-monoloage/

Astăzi, de la ora 20.15, Laurentiu Bănescu vă aşteaptă la Teatrul de Artă Bucureşti pentru un one-man show total, „Monoloagele vecinului“

Un articol de Andrada Văsii|25 octombrie 2013

Astăzi, de la ora 20.15, Laurentiu Banescu vă aşteaptă la Teatrul de Artă Bucureşti pentru un one-man show total.

Când întregul Univers se află la un pas de Marele Sfărşit, undeva sub pământ, sub Carpaţi, la lumina unei lămpi, o siluetă se contorsionează într-un conflict titanic. Va reuşi această fiinţă să ofere Lumii măcar vagul desen al ceea ce numim Monoloagele Vecinului? „Simţiţi-vă liberi… uşori… detaşaţi-vă!“, spune Laurentiu Banescu.

Un vecin plin de vorbe înţelepte: Laurentiu Banescu

„Eu sunt poetul străzii care întruchipez înţelepciunea populară, curajul, cinstea, barbăţia şi ospitalitatea românilor! Dar dacă vreţi să stăm de vorbă, să ştiţi că pe mine nu mă găsiţi nicăieri!”, menţionează Laurentiu Banescu în decursul spectacolului.

Laurentiu Banescu monoloagele

Laurentiu Banescu, în spectacolul „Monoloagele Vecinului“

Victor Scoradeţ nota în revista Cultura: „Personajele lui sunt, asa cum o spune şi titlul (evocând deliberat derutant «Monoloagele vaginului» de Eve Ensler), vecini de-ai noştri. Sau oameni care ne-ar putea fi vecini. (…) Bazate pe un simţ al observaţiei ieşit din comun, pe o priză fermă la real, construite cu impecabilă rigoare (…) Şi debordând de un umor niciodată gratuit, niciodată căutat, niciodată forţat, poveştile din «Monoloagele vecinului» sunt atât de convingătoare încât ar trece oricând drept fragmente de realitate surprinsă de o cameră ascunsă.’’

Foto cu Laurentiu Banescu: Teatrul de Artă Bucureşti

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.