Madalina Dan, maraton de 8 ore la eXplore dance festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/madalina-dan-maraton-de-8-ore-la-explore-dance-festival/

Mădălina Dan (RO) va prezenta instalaţia Hematopoesis – maraton de 8 ore de mişcare, astăzi, începând cu ora 12:00.

Un articol de Andrada Văsii|12 octombrie 2013

Madalina Dan va prezenta instalaţia Hematopoesis – maraton de 8 ore de mișcare, astăzi, începând cu ora 12.00.

Instalaţia propune un maraton de mişcare, un tur de anduranţă, un cadru în care artista Madalina Dan va încerca să fie în mişcare timp de 8 ore.

Totul într-un format de instalaţie performativă, în care spectatorii vor putea fi din când în când interactivi. La anumite ore, Madalina Dan va deschide cadrul pentru sharing, adică cei care se simt kinestezici pot participa, se pot adăuga instalaţiei.

În 2010, Madalina Dan a participat la programul Moving Dialogue Bucureşti / New York (Movement Research, CNDB, DTW, Gabriela Tudor Foundation) şi a fost artist invitat la Şcoala de Dans din cadrul Arizona State University.

Spectacol cu Madalina Dan şi Willy Prager

Willy Prager (BG) va prezenta, de la ora 20.00, spectacolul The Victory Day. The Victory Day abordează „revoluţia” ca subiect reprezentat pe scenă. Prin însuşirea semnelor, simbolurilor şi accesoriilor tipic revoluţionare, piesa cercetează caracterul performativ al revoluţiei.

Madalina Dan

Mădălina Dan (RO) va prezenta instalaţia Hematopoesis

Spectacolul se foloseşte de imaginea revoluţiei ca un mecanism automatizat şi o pune în acţiune prin redescoperirea binecunoscutelor stratageme şi căi ale mecanismului teatral, evocând efectele entuziasmului şi dezamăgirii revoluţionare.

Spectacolul The Victory Day a fost prezentat la Tanztage – Berlin,  Antistatic festival – Sofia, Ipulstanz – Vienna,  unde a câştigat premiul publicului Jardin dʼEurope 2013.

Citiţi şi: Explore dance festival prezintă atelierul de dans contemporan pentru copii

Willy Prager, artist independent, a fost bursier DanceWeb şi al Teatrului Treffen Berlin şi artist în rezidenţă la Tanzquartier Viena şi WASP Bucuresti, printre altele.

Foto cu Madalina Dan: eXplore dance fest

14
/12
/19

Muzeul Colecţiilor de Artă, secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, vă invită începând cu data de 14 decembrie 2019 să vizitaţi expoziţia permanentă a colecţiei „Dan şi Liana Nasta”, intrată în patrimoniul muzeului anul acesta, prin generozitatea donatorilor, soții Mihai şi Elena Nasta, nepoții colecționarilor.

10
/12
/19

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (și actorul) Andrei Runcanu.

03
/12
/19

Pentru fostele state socialiste, 2019 marchează trecerea a 30 de ani de la revoluțiile care au schimbat cursul istoriei, iar pentru cehi, la fel ca și pentru români și alte națiuni ce s-au aflat în Blocul de Est, 1989 a marcat trecerea de la dictatură la democrație. Revoluția de Catifea, așa cum a fost numit evenimentul la cehi, a avut câteva caracteristici aparte, iar bucureştenii sunt așteptați să le descopere la deschiderea expoziției „1989. The Velvet Revolution”, pe data de 5 decembrie 2019, începând cu ora 19:00, la Centrul Ceh din Bucureşti.

06
/11
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul "Rebeli cu o cauză" (2019), de Dobrivoie Kerpenisan, prezentat în premieră la Astra, români de diferite categorii sociale vorbesc despre singurul lucru ce îi mai uneşte: Revoluţia la care au participat în decembrie 1989 în comuna lor bănăţeană, Sânpetru Mare, când au fost fotografiaţi de viitorul cineast.

30
/10
/19

Un film din Coreea de Sud premiat la Cannes, dar și filme experimentale de top, noi expoziții de artă contemporană, rafinamentul muzicii clasice și un roman din literatura scandinavă a momentului – vă prezentăm cinci dintre atracțiile culturale ale lunii noiembrie.

22
/10
/19

A treia lună de TAG YOUR IDEAS o prezintă pe scena alternativă a Control-ului, deschisă zilnic și aproape non-stop, pe artista Claudia Brăileanu. Una din exprimările cele mai reprezentative ale instalației Claudiei o reprezintă conceptualizarea pattern-ului, a acelui element de expresie formală, ce impune o reprezentare, prin repetiție, a unei autenticități.