Maia Morgenstern și Marius Bodochi – capete de afiș la FITT 2022
https://www.ziarulmetropolis.ro/maia-morgenstern-si-marius-bodochi-capete-de-afis-la-fitt-2022/

Mai puţin de două săptămâni ne despart de primul gong al ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru Turda. Programul FITT 2022 anunţă spectacole şi nume mari ale scenei româneşti. Maia Morgenstern şi Marius Bodochi vor fi prezenţi pe scena TNAMT în data de 20 iunie, ora 20, cu spectacolul “ELIXIR”.

Un articol de Petre Ivan|8 iunie 2022

“Mergeți și vedeți ELIXIR. Pentru doamna Maia, pentru Marius Bodochi, pentru minunatul text al scriitorului francez Eric Emmanuel Schmitt. Pentru că textul este de actualitate. Și pentru multe alte motive” a spus despre spectacol criticul Emil Călinescu.

Secțiunea spectacole de stradă va aduce pe pietonala orașului, dar și în parcul Central o serie de artiști atât din țară cât și din străinătate. Organizatorii promit un adevărat spectacol în spațiile outdoor ale orașului cu numere de magie, cu artiști de stradă, cu acrobați, cu clowni și jongleori, cu show-uri pirotehnice.

“Este o imensă bucurie să putem oferi publicului zâmbete. Asta ne-am propus. Sper că acele zile de distanțare socială nu se vor mai întoarce vreodată. Cu mic, cu mare, vă așteptăm la festival, fie în spațiile convenționale, fie în cele neconvenționale. Mari teatre și Mari actori vin la Turda pentru noi, pentru comunitatea noastră. Trebuie să îi primim așa cum se cuvine. Vă aștept între 17 și 23 iunie la Festival.” a spus Cătălin Grigoraș, Manager TNAMT și Președinte FITT.

În deschiderea FITT, Anca Sigartău va juca în comedia Teatrului Globe Bucuresti “Spune-mi ce-ai facut cu banii”, alături de Bogdan Talașman si Claudiu Maier, iar cei mai mici dintre spectatori se vor reîntâlni cu Magicianul poveștilor, Marian Râlea, în data de 18 iunie, la ora 11.00, la “Judecata poveștilor”.

Proiecțiile speciale ale unor filme propuse de turdenii Radu Botar, Cornel Miron, și Marian Oprea nu trebuie omise din programul de vizionare. Proiecțiile vor rula la Centrul Rațiu pentru Democrație în datele de 21, 22 și 23 iunie. Secțiunea concurs a festivalului, dedicată universităților, va aduce împreună UNATC București, UBB Cluj-Napoca, și Universitatea de Arte Târgu-Mures.

Festivalul Internațional de Teatru Turda se va încheia cu un spectacol eveniment: “RICHARD III” de William Shakespeare, un spectacol al Teatrului Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe. Sprijinit financiar de AFCN, proiectul este rezultatul colaborării dintre Asociația Sprait și Teatrul Andrei Mureșanu și este derulat în parteneriat cu TeatruVR și Vr-hall.com, cu implicarea partenerilor acestora, respectiv Popas Production, Loop Virtual Reality Solutions și Augmented Space Agency.

Informații despre rezervări și bilete găsiți pe pagina de Facebook a Festivalului Internațional de Teatru Turda, pe site-ul fitturda.ro sau la telefon: 0264 311 952.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.