Manolescu, Cărtărescu, Breban, Arion şi Banu, la Salonul de Carte de la Paris
https://www.ziarulmetropolis.ro/manolescu-cartarescu-breban-arion-si-banu-la-salonul-de-carte-de-la-paris/

Mircea Cărtărescu, George Arion, Nicolae Manolescu, George Banu şi Nicolae Breban se numără printre scriitorii care vor participa, între 20 şi 23 martie, la Salonul Internaţional de Carte de la Paris, programul românesc având tema „La litérature féminine, le féminin de la littérature”.

Un articol de Petre Ivan|17 martie 2015

Salonul de Carte de la Paris / Programul cuprinde lansări, dezbateri, întâlniri, expoziţii, cu participarea unor scriitori, editori, traducători şi jurnalişti români şi francezi.

Vor fi prezentate volume de autori români apărute în ultimul an în limba franceză, printre care „Sara”, de Ştefan Agopian, în traducerea lui Laure Hinkel (Editions Actes Sud), şi „Le Levant”, de Mircea Cărtărescu, în traducerea lui Nicolas Cavaillès (Editions POL).

Au fost invitate peste 30 de personalităţi literare – autori din România, din Republica Moldova, precum şi scriitori români din diaspora, precum George Arion, George Banu, Linda Maria Baros, Nicolae Breban, Bianca Burţa-Cernat, Mircea Cărtărescu,

Mircea Cărtărescu

Mircea Cărtărescu

Magda Cârneci, Nina Corcinschi, Aurora Cornu, Ioana Crăciunescu, Margareta Curtescu, Dumitru Crudu, Rodica Draghincescu, Marina Dumitrescu, Dinu Flămând, Victoria Fonari, Bogdan Ghiu, Florina Ilis, Miron Kiropol, Nicolae Manolescu, Basarab Nicolescu, Simona Popescu, Radmila Popovici, Sébastian Reichmann, Selyem Zsuzsa, Victoria Sicorschi, Claudiu Soare, Simona Sora, Daniela Şontica, Virgil Tănase, Dumitru Ţepeneag, Irina Teodorescu, Nicolae Tzone, Aïda Vâlceanu, Andrei Vieru, Eugen Uricaru.

Organizat începând din 1981, Salonul Internaţional de Carte de la Paris este dedicat atât profesioniştilor din domeniul editorial – editori, agenţi literari, distribuitori şi vânzători de carte din Franţa şi din peste 50 de ţări -, cât şi publicului larg. Ţara invitată de onoare a ediţiei din acest an este Brazilia.

Foto: Cartarescu, Salonul de Carte de la Paris – wikipedia

10
/10
/22

Dragostea, unul dintre cele mai profunde și intense sentimente umane, stârnește interesul nu numai artiștilor, ci și oamenilor de știință, care încearcă să îi înțeleagă mai bine mecanismele punând la bătaie toate instrumentele de cercetare ale neuroștiințelor, geneticii, psihologiei și fiziologiei.

23
/09
/22

Editura Corint lansează imprintul Corint pentru părinți și aduce pe piața românească de carte lucrări cu tematică de actualitate în comunitățile de părinți preocupați de o mai bună comunicare cu propriii copii. Imprintul beneficiază de supervizarea psihologului și psihoterapeutului Adriana Mitu, specializată în lucrul cu copiii și adolescenții.

19
/09
/22

Timp de trei luni, din septembrie până în noiembrie, Asociația De Basm, cea mai cunoscută instituție autohtonă ce promovează literatura română contemporană pentru copii și tineret, desfășoară un nou proiect. Este vorba despre MAŞINUŢA DE SCRIS, proiect care își propune să îi apropie pe copii de literatură într-un mod inedit: le oferă un ghid practic de scriere creativă în format digital, îi ajută să creeze ei înșiși povești în cadrul unor ateliere coordonate de scriitori și îi antrenează într-un concurs de scriere care să le dea curaj să se exprime pe o temă care definește noua realitate în care trăiesc – nevoia de solidaritate și de pace.