Marcel Iureş, Horaţiu Mălăele, Mihai Mălaimare, Medeea Marinescu si George Mihăiţă vor juca in Clipe de Viata
https://www.ziarulmetropolis.ro/marcel-iures-horatiu-malaele-mihai-malaimare-medeea-marinescu-si-george-mihaita-vor-juca-clipe-de-viata/

UNITER lansează ediţia a XII-a a programului anual Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”, eveniment unic prin categoria de beneficiari căreia i se adresează. Organizată în jurul datei de 27 martie – Ziua Internaţională a Teatrului, Campania a devenit pentru UNITER, de 11 ediţii încoace, nu doar sărbătorirea impresionantului univers teatral, dar, totodată, şi elogierea artiştilor […]

Un articol de Andrada Văsii|27 februarie 2013

UNITER lansează ediţia a XII-a a programului anual Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”, eveniment unic prin categoria de beneficiari căreia i se adresează.

Organizată în jurul datei de 27 martie – Ziua Internaţională a Teatrului, Campania a devenit pentru UNITER, de 11 ediţii încoace, nu doar sărbătorirea impresionantului univers teatral, dar, totodată, şi elogierea artiştilor care au reclădit an de an, timp de o viaţă, magia teatrală.

 

Iată că încercarea din 2002 de a fi responsabili social, de a corecta prin artă deficienţe de sistem a fost o reuşită. Am căpătat cu fiecare ediţie încrederea că, doar sensibilizând opinia publică şi mediul teatral cu privire la situaţia socială a vârstnicilor artişti cu probleme de sănătate, putem pune bazele unei valide şi autentice campanii sociale de solidarizare prin cultură cu rezultate concrete.

 

Şi în acest an Campania va beneficia de participarea teatrelor din ţară care vor juca un spectacol din propriul repertoriu sub semnul Campaniei, de participarea teatrelor din Bucureşti care vor pune în vânzare biletele Campaniei pentru un spectacol cedat acesteia, precum şi de un spectacol de caritate, special produs de către UNITER. Sumele strânse din vânzarea de bilete sunt direcţionate către fondul special constituit, Fondul de Solidaritate Teatrală, Cont: RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei.

 

Spectacolul de caritate organizat în acest an de UNITER, sub titlul CLIPE DE VIAŢĂ, are loc luni, 25 martie, ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti. O unică reprezentaţie, un spectacol emoţionant ce reuneşte un număr impresionant de mari artişti ai scenei şi poveştile lor de viaţă:

Dorin Andone, Marcel Iureş, Horaţiu Mălăele, Mihai Mălaimare, Medeea Marinescu, George Mihăiţă, Mariana Mihuţ, Marin Moraru, Maia Morgenstern, Florin Piersic, Tania Popa,

Victor Rebengiuc, Rudy Rosenfeld, Eusebiu Ştefănescu

Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, Margareta Pâslaru,

Ioan Gyuri Pascu, Adrian Naidin, Paula Seling

Cu participarea extraordinară a pianistului Dan Grigore

Amfitrion: Ion Caramitru

 

 

 

 

 

 

Biletele se vor pune în vanzare la: Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Palatului, Magazinul Unirea, Casa de bilete ArCuB şi online pe bilete.ro, biletoo.ro, blt.ro, precum şi în toate oficiile poştale semnalizate bilete.ro.

 

Organizatori:

 

UNITER – Uniunea Teatrală din România

Centrul Român ITI

Teatrul Naţional Bucureşti

Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava”

Primăria Municipiului Bucureşti

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei municipiului Bucureşti

23
/10
/16

Gigi Căciuleanu se întoarce la Londra după ce la sfârșitul lunii septembrie a fost aplaudat pentru „L’Om DAdA”, la celebrul teatru de dans Sadler’s Wells din Londra. Gigi Căciuleanu revine în capitala britanică, pe aceeași scenă prestigioasă, cu „Un minut de dans sau UF!!!”.

23
/10
/16

Sâmbătă, 22 octombrie, a avut loc la Sala Thalia din Sibiu, Gala de Decernare a Premiilor Astra Film Festival 2016, în cadrul căreia s-au anunțat filmele câștigătoare ale celei de-a 23-a ediții. Patruzeci de filme au fost incluse în cele patru secțiuni competiționale: OutStanDox, Europa Centrală și de Est, România și DocSchool.

23
/10
/16

Festivalul Ceaiului şi al Cafelei (Tea&Coffee Festival) se va desfășura în București, în săptămâna 24-30 octombrie și va găzdui șapte evenimente în șapte cafenele, ceainării și cluburi bucureștene și o expoziție de ceai, cafea, accesorii și aparatură de specialitate.

22
/10
/16

Spectacolul pus în scenă la Teatrul Act are la bază textul irlandezului Conor McPherson, „Autorități portuare” („Port authority”), care a avut premiera la Londra în 2001 și a fost preluat apoi pe Broadway. Piesa e o împletire de trei căutări ale sensului unor bucăți de viață, de fapt modalități și etape diferite ale rătăcirii în căutarea împlinirii.

22
/10
/16

Ediția de toamnă a târgului Kilipirim se va desfășura în perioada 26-30 octombrie, zilnic, între orele 10.00 şi 22.00, la Unirea Shopping Center, etajul 2, Aripa Călăraşi, oferind reduceri substanțiale la standul fiecărei edituri. Intrarea este liberă.

21
/10
/16

„Cabaretul Dada” de Matei Vişniec, în regia şi adaptarea Ancăi Bradu, va avea premiera pe 23 octombrie, la ora 19.00, la Teatrul „Regina Maria” din Oradea. La eveniment va participa și autorul.

21
/10
/16

Cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru (21-30 octombrie), dedicată artistei Miriam Răducanu, își deschide porțile pe 21 octombrie, de la ora 18:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, cu vernisajul expoziţiei-document dedicate marelui dansator şi coregraf Gigi Căciuleanu. Iar de la ora 19.00, la Teatrul Național din București, va fi prezentat spectacolul „Un minut de dans sau Uf!!!” al coregrafului.

21
/10
/16

Asociația Internațională a Criticilor de Teatru (AICT) – Teatrologie continuă suita Premiilor Criticii 2016 oferite la cele mai importante manifestări teatrale. Festivitatea de premiere va avea loc în Festivalul Național de Teatru (21 - 30 octombrie).

21
/10
/16

Teatrul Evreiesc de Stat organizează, în perioada 20-27 noiembrie 2016, la București, Festivalul Internațional de Teatru Idiș – TES FEST, cu ocazia aniversării a 140 de ani de la înființarea primului teatru profesionist de limbă idiș din lume în România, la Iași, în anul 1876, de către scriitorul și artistul Avram Goldfaden.

21
/10
/16

La începutul lunii viitoare debutează cea de a XI-a ediție a Zilelor Filmului German (4-10 noiembrie), un eveniment organizat de Goethe-Institut și devenit un punct de referință în agenda culturală a capitalei. Cu această ocazie, cinefilii din Bucureşti şi nu numai vor avea ocazia să vadă 23 dintre cele mai noi producţii din Germania.

21
/10
/16

Lansările de carte reprezintă şi în această ediţie a Festivalului Naţional de Teatru – care debutează astăzi! – un centru de greutate important al întregului complex de manifestări. Nu mai puțin de 16 volume de carte dedicată artelor scenei vor fi lansate la FNT 2016.

21
/10
/16

Astra Film Festival 2016 a prezentat, aseară, în premieră în România, The New Gypsy Kings, un documentar inedit produs de Liviu Tipuriță pentru BBC. Proiecția a avut loc în cadrul unui eveniment special și a fost urmată de o sesiune de Q&A la care au participat regizorul și personajele filmului: Dan Bursuc & Trupa Kana Jambe, Taraful de Haiduci și Puiu Iosif Gheorghiu, impresarul “superstarului” Florin Salam.

20
/10
/16

Calea Victoriei, Podul Mogoşoaiei până la războiul pentru  independenţă din 1877-1878, era socotită coloana vertebrală a oraşului, strada cea mai aristocratică, unde aveau loc evenimente mondene, se preumbla lumea bună – într-un cuvânt, unde se făcea şi se desfăcea tot ce conta în societatea bucureşteană.

20
/10
/16

Actriţă şi cântăreaţă Chrysta Bell, muza lui David Lynch şi protagonista noului sezon Twin Peaks, va concerta în premieră la Bucureşti (26 şi 27 octombrie), alături de formaţia sa. Concertul va fi urmat de proiecţia peliculei The Music of David Lynch.

20
/10
/16

''Am fost un răsfățat, eu am fost unul dintre actorii care au fost răsfățați. Tot ce am vrut am jucat'' - Ion Dichiseanu. Îndrăgitul actor a împlinit astăzi 83 de ani!

20
/10
/16

Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Yale, persoanele care citesc mai mult de 3 ore şi jumătate pe săptămână au un risc mult mai redus de a muri prematur. În plus, există numeroase beneficii ale cititului, printre care stoparea declinului cognitiv și creșterea gradului de inteligenţă.