Marilyn Monroe – rochia preferată a cinefililor
https://www.ziarulmetropolis.ro/marilyn-monroe-rochia-preferata-a-cinefililor/

Emblematica rochie albă purtată de actriţa Marilyn Monroe în lungmetrajul „Şapte ani de căsnicie/ The Seven Year Itch” a fost desemnată piesa vestimentară favorită din istoria filmului.

Un articol de Petre Ivan|4 ianuarie 2014

Emblematica rochie albă purtată de actriţa Marilyn Monroe în lungmetrajul „Şapte ani de căsnicie/ The Seven Year Itch” a fost desemnată piesa vestimentară favorită din istoria filmului.

Rochia albă purtată de faimoasa blondă în filmul lansat în 1955 a fost desemnată piesa vestimentară favorită din istoria cinematografiei, în urma unui sondaj realizat de British Heart Foundation,.

În iunie 2011, rochia, care făcea parte dintr-o colecţie de costume a actriţei Debbie Reynolds, a fost vândută la licitaţie pentru 4,6 milioane de dolari.

Pe locul al doilea în acest top s-a clasat ţinuta formată din rochia în pătrăţele alb/ negru şi pantofii de culoarea rubinului purtată de Judy Garland în filmul „Vrăjitorul din Oz/ The Wizard of Oz” (1939), notează Mediafax.

Marilyn Monroe

Costumația lui Judy Garland din Vrăjitorul din Oz, clasată după rochia lui Marilyn Monroe

Podiumul este completat de o ţinută a actriţei Olivia Newton-John din musicalul „Grease” (1978), formată din pantaloni strâmţi din piele şi sandalele roşii cu toc.

Foto cu Marilyn Monroe și Judy Garland – Cinemagia

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.