„Marin. Fotografii 1908-1940” – expoziţie la Instituto Cervantes din Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/marin-fotografii-1908-1940-expozitie-la-instituto-cervantes-din-bucuresti/

O expoziţie foto cu titlul „Marin. Fotografii 1908-1940” se va deschide joi seară la Instituto Cervantes din Bucureşti, informează instituţia gazdă, într-un comunicat. Primul eveniment cultural organizat în noul său sediu din centrul Capitalei, expoziţia – care călătoreşte în mai multe centre Cervantes din toată lumea – este realizată în colaborare cu Fundaţia Pablo Iglesias […]

Un articol de |20 septembrie 2012

O expoziţie foto cu titlul „Marin. Fotografii 1908-1940” se va deschide joi seară la Instituto Cervantes din Bucureşti, informează instituţia gazdă, într-un comunicat.

Primul eveniment cultural organizat în noul său sediu din centrul Capitalei, expoziţia – care călătoreşte în mai multe centre Cervantes din toată lumea – este realizată în colaborare cu Fundaţia Pablo Iglesias şi cuprinde 60 de fotografii alb-negru selectate din arhiva Marín, recuperată în ultimii ani.

La vernisaj sunt aşteptaţi să participe ambasadorul Spaniei în România, Estanislao de Grandes Pascual, Oscar Martin del Barrio, coordonatorul expoziţiei, din partea Fundaţiei Pablo Iglesias şi Lucia Ramon Pla, fiica artistului.

Instituto Cervantes Bucureşti, o instituţie de limbă şi cultură hispanică având o remarcabilă tradiţie în România, s-a mutat în această vară în sediul de pe bd. Regina Elisabeta, unde beneficiază, pe lângă numeroase săli de clasă pentru cursurile de spaniolă, de spaţii expoziţionale şi de evenimente, în care vor avea loc proiecţii de film, lansări de carte, concerte şi întâlniri cu oameni de cultură.

 

Sursa: Agerpres

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești