Marius Constantinescu îşi lansează cartea la Festivalul Enescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-constantinescu-isi-lanseaza-cartea-la-festivalul-enescu/

Marius Constantinescu, jurnalistul TVR, lansează miercuri, 18 septembrie, la ora 18.00, la Galeriile Artmark din Bucureşti, volumul „Cortez”.

Un articol de Andrada Văsii|16 septembrie 2013

Marius Constantinescu, jurnalistul TVR, lansează miercuri, 18 septembrie, la ora 18.00, la Galeriile Artmark din București, volumul „Cortez”.

Povestea vieţii celebrei Viorica Cortez este mărturisită în cadrul dialogurilor pe care mezzo-soprana le-a purtat cu Marius Constantinescu pe parcursul vizitei de anul trecut a jurnalistului la Paris.

Evenimentul de lansare a volumului „Cortez” este organizat în cadrul Festivalului „George Enescu” şi se bucură de prezenţa celebrei mezzo-soprane alături de autorul volumului şi de invitaţii speciali care vor lua cuvântul: criticul şi istoricul literar Dan C. Mihăilescu, Mihai Constantinescu (director Artexim, organizator al Festivalului Internaţional „George Enescu”) şi Mihai Stan (Preşedintele Asociaţiei pentru Muzică, Artă şi Cultură).

Marius Constantinescu își descrie cartea astfel: ,,O incursiune reală, prin text şi imagini, în viaţa unui artist unic, o întâlnire fascinantă în spaţiul personal şi profesional al artistei, dar şi o vizită virtuală în culisele celor mai importante teatre de operă din lume… Fără a le cere, a le aştepta sau a le închipui, acestea sunt doar trei dintre promisiunile pe care mi le-a împlinit această poveste”.

Marius Constantinescu – jurnalistul care a scris o carte

Marius Constantinescu este cunoscut telespectatorilor din emisiunile realizate sau prezentate la TVR („Marile picturi ale lumii”, „V… de la vizual”, „Jurnal Cultural”, „Profil. Poveste. Personaj”, „România Frumoasă”), dar şi din interviurile cu totul speciale, unele dintre ele în exclusivitate, pe care acesta le-a realizat cu personalităţi de renume internaţional, printre care se numără scriitorul Salman Rushdie, dirijorul Antonio Pappano, producătorul de film Jan Harlan, scriitorul Amos Oz, dirijorul şi compozitorul Jordi Savall, pianista Helene Grimaud, soprana Angela Gheorghiu.

Marius Constantinescu este câştigătorul a două premii ale Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România (A.P.T.R.), în 2007 şi 2012. Ideea volumului „Cortez” a câştigat în 2012 concursul pentru rezidenţe culturale oferite de Institutul Cultural Român de la Paris.

Marius Constantinescu

Marius Constantinescu, jurnalistul TVR, lansează miercuri, 18 septembrie, la ora 18.00, la Galeriile Artmark din București, volumul „Cortez”.

Şi la ediţia de anul acesta a Festivalul „George Enescu”, Marius Constantinescu se numără printre jurnaliştii TVR care sunt gazdele telespectatorilor şi care realizează în direct scurte interviuri cu artiştii în culisele festivalului.

În plus, cei care vor să vadă Festivalul Enescu prin ochii unui jurnalist meloman pot citi articolele bloggerului Marius Constantinescu pe site-ul TVR dedicat ediţiei a XXI-a a festivalului (enescu.tvr.ro, secțiunea „Blog”). Televiziunea Română este coproducător al Festivalului „George Enescu” – ediţia a XXI-a.

Info:

Volumul „Cortez” este publicat de Editura Baroque Books & Arts, cu sprijinul Asociației pentru Muzică Artă şi Cultură, concepţia grafică aparţinându-i Anei Wagner.

Foto credit: TVR

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

19
/09
/22

Timp de trei luni, din septembrie până în noiembrie, Asociația De Basm, cea mai cunoscută instituție autohtonă ce promovează literatura română contemporană pentru copii și tineret, desfășoară un nou proiect. Este vorba despre MAŞINUŢA DE SCRIS, proiect care își propune să îi apropie pe copii de literatură într-un mod inedit: le oferă un ghid practic de scriere creativă în format digital, îi ajută să creeze ei înșiși povești în cadrul unor ateliere coordonate de scriitori și îi antrenează într-un concurs de scriere care să le dea curaj să se exprime pe o temă care definește noua realitate în care trăiesc – nevoia de solidaritate și de pace.

16
/09
/22

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT) a anunțat primii 63 de invitați la ediția din acest an. Lista include nume cunoscute din peste 20 de țări. Alte nume vor fi publicate curând.

16
/09
/22

Sâmbătă, 17 septembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc o întâlnire cu Gabriela Adameșteanu la Librăria Kyralina din București (Str. Biserica Amzei 10), prilejuită de apariția în limba franceză a romanului „Fontana di Trevi” la Editura Gallimard („Fontaine de Trevi”, traducere de Nicolas Cavaillès).

13
/09
/22

Petre Barbu îşi aşteaptă cititorii, joi, 15 septembrie, de la ora 19.00, pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei 45, Bucureşti), la o discuţie despre noul său roman, „Vremea tatălui”, publicat de curând în colecția Fiction Ltd. a editurii Polirom.

13
/09
/22

Vineri, 16 septembrie, de la ora 16.00, în prezența lui Gabriel Liiceanu, magazinul Humanitas-Takumi Lipscani 42 se va adăuga lanțului de librării Humanitas. Un parter, trei etaje de cărți și încă un etaj ocupat de Takumi, unul dintre cele mai mari și mai rafinate magazine de cadouri japoneze din Europa. 350 de metri pătrați dedicați cărților și celor mai frumoase cadouri.

09
/09
/22

CENTENAR La 100 de ani de la nașterea lui Marin Preda, ne amintim de arta și de universului unui prozator unic. Ziarul Metropolis vă prezintă un dialog de arhivă despre relația scriitorului cu teatrul.

29
/08
/22

Cei care vor vedea pe rafturile librăriilor cartea lui Eddie Jaku, Cel mai fericit om de pe Pământ, involuntar vor face o serie de presupuneri privind motivele fericirii sale. Dar, cât de bogată le-ar fi imaginația, tot va fi greu de ghicit că Cel mai fericit om de pe Pământ este un supraviețuitor al lagărelor de concentrare de la Buchenwald și Auschwitz, iar cartea pe care o semnează e mărturia sa cutremurătoare și, paradoxal, plină de speranță, din acel infern.

26
/08
/22

În Cel mai fericit om de pe Pământ, bestseller publicat de Editura Trei și lansat de Eddie Jaku la vârsta de 100 de ani, autorul povestește ce au însemnat cei 7 ani de detenție în lagărele morții. Detaliile sunt surprinzătoare, dincolo de imaginație și fără să poată primi vreo explicație coerentă. De altfel, Eddie Jaku mărturisea că, după ce a fost martorul unor asemenea atrocități și a observat în ce abisuri ale urii poate coborî ființa umană, ani la rând l-a frământat o singură întrebare: De ce?

19
/08
/22

Ai Weiwei, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XXI, rememorează istoria vieții sale și a tatălui său în volumul autobiografic „1000 de ani de bucurii și dureri” (Editura Trei, 2022), oferind în același timp o captivantă incursiune în istoria recentă a Chinei.