Matei Vișniec, Carlo Goldoni și Neil Simon pe scena constănțeană
https://www.ziarulmetropolis.ro/matei-visniec-carlo-goldoni-si-neil-simon-pe-scena-constanteana/

Vineri, 12 aprilie 2019, de la ora 19:00, după o pauză de aproape 2 ani, se va relua spectacolul Şobolanul rege – text montat în premieră pe ţară la Teatrul de Stat din Constanţa. Textul aparţine reputatului dramaturg român de talie internaţională – Matei Vişniec, iar spectacolul este montat de regizorul Radu Dinulescu. Un spectacol în care scena va deveni locul în care lumea nebună a jurnalismului senzaţionalist se va dezlănţui în faţa publicului.

Un articol de Petre Ivan|11 aprilie 2019

Sâmbătă, 13 aprilie 2019, de la ora 19:00, vă invităm la spectacolul Gâlcevile din Chioggia de Carlo Goldoni, o poveste veselă şi plină de culoare, în lumea căreia ne putem lăsa purtaţi fără nicio grijă. Un antidot pentru tristețe.

Duminică, 14 aprilie 2019, de la ora 19:00, încheiem weekendul cu celebra comedie Desculţ în parc de Neil Simon, celebrând astfel dragostea şi toate valenţele ei pozitive care ne umplu sufletele de fericire.

Vineri, 12 aprilie 2019, de la ora 19:00 – Şobolanul Rege

un spectacol după un text al lui Matei Vişniec

Regia: Radu Dinulescu

Cu: Iulian Enache, Remus Archip, Maria Lupu, Marian Adochitei, Mihai Sorin Vasilescu, Andrei Cantaragiu, Adi Dumitrescu, Mirela Pana, Georgiana Mazilescu, Ana-Maria Ştefan.

Durata spectacolului: 120 minute

Sâmbătă, 13 aprilie 2019; ora 19:00 – Gâlcevile din Chioggia

de Carlo Goldoni

Regia: Dana Dumitrescu

Cu: Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Ana-Maria Ştefan, Andrei Cantaragiu, Marian Adochitei, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu, Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeţ, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip, Cristina Oprean.

Durata spectacolului: 90 minute

Duminică, 14 aprilie 2019; de la ora 19:00 – Desculţ în parc

de Neil Simon

Regia: Liviu Manolache

Scenografia: Eugenia Jianu
Cu: Liviu Manolache, Nina Udrescu, Tani Ştefu,

Florina Stănculeţ, Gelu Ciobanu

Durata spectacolului: 105 minute

 Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a teatrului la următoarele prețuri:

40 lei (lojă), 30 lei (stal), 7,5 lei (bilete pentru elevi, studenți, pensionari)

*

Pentru mai multe detalii și rezervări: 0241.488.247. / 0371.442.592.

Programul agenției de bilete: luni: 09:00 – 17:00; joi – duminică: 11:00 – 19:00

Foto: Șobolanul rege de Matei Vișniec – Marian Adochitei

 

 

15
/01
/24

Scriem cuvinte în grabă, le rostim în grabă. Folosim adesea structuri gramaticale greşite, preluate multe dintre ele din mass-media şi propagate cu o viteză uimitoare. Pe Facebook, pe whatsApp, aruncăm cuvinte, propoziții, toate scrise rapid și cel mai adesea fără grijă. Corectitudinea exprimării nu prea mai interesează pe nimeni.

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.