Melomanii îşi dau întâlnire la Castelul Peles
https://www.ziarulmetropolis.ro/melomanii-isi-dau-intalnire-la-castelul-peles/

Pe 18 iulie, la ora 17:00, melomanii şi iubitorii de frumos sunt aşteptaţi la Sinaia pentru un concert de muzică clasică desfăşurat în sala de concerte a reşedinţei regale, un eveniment inedit pentru această locaţie atât de apreciată de români, dar şi de turiştii străini.

Un articol de Petre Ivan|17 iulie 2014

Concertul deschide seria evenimentelor derulate în cadrul EUROPAfest Summer Edition, un festival care invită publicul larg să lase departe agitația orașelor și să intre în atmosfera magică a poveștilor cu regi și regine de la Sinaia.

Organizatorii – jmEvents, European Music Academy și Primăria Sinaia, mai propun în cadrul proiectului alte 4 concerte – Master’s Concert, Jeunesses în concert, precum și Summer Music Academy Sinaia – 5 ateliere de lucru și master-classes pentru vioară, flaut și violoncel desfășurate sub conducerea unor profesori de renume de la Conservatorul din Nantes, Conservatorul Regal din Bruxelles, Hochschule fur Musik Koln, Conservatorul din Lille, Universitatea Nationala de Muzica Castelul PelesBucurești și Conservatorul din Paris.

Summer Music Academy Sinaia, program derulat în perioada 16 – 30 iulie 2014, se află la a treia ediție în România, la inițiativa European Music Academy. După 5 ani de succes în Franța s-a decis extinderea acestui program și în România în parteneriat cu jmEvents.

Prof. Constantin Șerban a gândit un program variat, care să ofere tinerilor muzicieni sosiți din Europa, dar și din SUA sau Costa Rica posibilitatea de studii avansate și performanță intensivă într-una dintre cele mai frumoase destinații turistice ale României, orașul de la poalele munților Bucegi.

Următoarele evenimente sunt programate pentru 26, 27, 28 și 29 iulie, constând în concerte de muzică clasică la Castelul Peleș, Casinoul din Sinaia și Biserica Catolică cu artiștii invitați.

Intrarea la concerte este liberă în limita locurilor disponibile.

Foto cu EUROPAfest Summer Edition şi Castelul Peles

27
/11
/20

OAMENII MUZICII „A muntagna”, „muntele”, este numele dat de localnici Etnei, vulcanul ce domină Catania. Un munte de frumusețe și emoție a fost și Bellini în peisajul istoriei muzicii, chiar dacă nu a creat extrem de multe lucrări și a murit la nici 34 de ani. Sicilianul blond cu ochi albaștri a rămas unul din cei trei zei absoluți ai Bel canto-ului, alături de Rossini și Donizetti.

15
/11
/20

OAMENII MUZICII Romanticul ce a dat aripi expresivității pianului, Frédéric Chopin (1810-1849) a marcat ireversibil istoria  acestui instrument, fiind primul mare compozitor care i s-a dedicat exclusiv. Compozitor legendar, celebru ca pianist și în improvizație, a fost adorat în timpul vieții și a rămas fascinant și în posteritate.

31
/10
/20

Cei 15 ani ai Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo vor fi aniversați începând de sâmbătă, 31 octombrie, până pe 9 decembrie 2020, cu o serie de concerte transmise live din sălile de concerte din Brașov, Bușteni, Sibiu și București.

30
/10
/20

O celebrare excepţională în lumea artei – ca omagiu la Centenarul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România: Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc. Iniţiată de soprana Mariana Nicolesco, manifestarea este un adevărat revelator al comorii de peste 10.000 de lieduri fondate pe vechiul cântec de dor, eternă expresie a sufletului românesc.

19
/10
/20

Joi, 22 octombrie 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Lior Shambadal, va susține, de la ora 19.00, un program integral semnat de Wolfgang Amadeus Mozart, în regim live, în cadrul stagiunii online. Concertul este transmis în direct, fără spectatori, din Sala mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituției.