Metropolis Art Collection, un nou spaţiu dedicat artei contemporane
https://www.ziarulmetropolis.ro/metropolis-art-collection-un-nou-spatiu-dedicat-artei-contemporane/

DanaArtGallery, împreună cu Metropolis Center, organizează deschiderea oficială a spaţiului dedicat promovării artei plastice contemporane, sub numele Metropolis Art Collection.

Un articol de Petre Ivan|16 mai 2014

DanaArtGallery este o galerie de artă contemporană care, de patru ani, promovează peste 40 de artişti contemporani români prin organizarea de evenimente culturale în România şi peste hotare.

Cu acestă ocazie va fi vernisată expoziţia „Metropolis Art Opening“, unde veţi putea admira cele mai recente lucrări semnate de artistele Adriana Vasile, Bogdana Contraş, Cornelia Gherlan şi Daniela Zbarcea.

Expoziţia aduce în prim plan varietatea expresiei plastice în arta contemporană şi ancorarea în realitatea artistică la nivel global a artiştilor.

Ceea ce incită vizual la picturile celor patru artiste este spontaneitatea cu care sunt lucrate picturile , dar şi expresia plastică originală cu care abordează tematicile alese.

Expoziţia se poate vizita în perioada 18 mai – 3 iunie 2014. Vernisajul are loc pe 21 mai 2014, la ora 19:00, la Metropolis Center – Str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97, Bucureşti.

Cine expune

Adriana Vasile este absolventă a Universităţii de Arte Plastice şi Decorative, Bucureşti, secţia pictură ( promoţia 2001).

Adriana Vasile - Earth

Adriana Vasile – Earth

Bogdana Contraş a absolvit Universitatea de Arte Bucureşti – secţia Pictură, Prof. Univ. Vladimir Zamfirescu şi a făcut studii aprofundate la aceeaşi universitate, Prof. Univ. Marin Gherasim.

Bogdana Contras - Coloana inflorita

Bogdana Contras – Coloană înflorită

Cornelia Gherlan este absolventă a Institutului „Nicolae Grigorescu” 1984, Clasa Profesor Traian Brădean.

Cornelia Gherlan - Pânza  timpului

Cornelia Gherlan – Pânza timpului

Daniela Zbarcea a absolvit Universitatea de Arte George Enescu – Iaşi, Facultatea de Arte Plastice, Decorative şi Design.

Daniela Zbarcea - Noir

 

14
/12
/19

Muzeul Colecţiilor de Artă, secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, vă invită începând cu data de 14 decembrie 2019 să vizitaţi expoziţia permanentă a colecţiei „Dan şi Liana Nasta”, intrată în patrimoniul muzeului anul acesta, prin generozitatea donatorilor, soții Mihai şi Elena Nasta, nepoții colecționarilor.

10
/12
/19

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (și actorul) Andrei Runcanu.

03
/12
/19

Pentru fostele state socialiste, 2019 marchează trecerea a 30 de ani de la revoluțiile care au schimbat cursul istoriei, iar pentru cehi, la fel ca și pentru români și alte națiuni ce s-au aflat în Blocul de Est, 1989 a marcat trecerea de la dictatură la democrație. Revoluția de Catifea, așa cum a fost numit evenimentul la cehi, a avut câteva caracteristici aparte, iar bucureştenii sunt așteptați să le descopere la deschiderea expoziției „1989. The Velvet Revolution”, pe data de 5 decembrie 2019, începând cu ora 19:00, la Centrul Ceh din Bucureşti.

06
/11
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul "Rebeli cu o cauză" (2019), de Dobrivoie Kerpenisan, prezentat în premieră la Astra, români de diferite categorii sociale vorbesc despre singurul lucru ce îi mai uneşte: Revoluţia la care au participat în decembrie 1989 în comuna lor bănăţeană, Sânpetru Mare, când au fost fotografiaţi de viitorul cineast.

30
/10
/19

Un film din Coreea de Sud premiat la Cannes, dar și filme experimentale de top, noi expoziții de artă contemporană, rafinamentul muzicii clasice și un roman din literatura scandinavă a momentului – vă prezentăm cinci dintre atracțiile culturale ale lunii noiembrie.

22
/10
/19

A treia lună de TAG YOUR IDEAS o prezintă pe scena alternativă a Control-ului, deschisă zilnic și aproape non-stop, pe artista Claudia Brăileanu. Una din exprimările cele mai reprezentative ale instalației Claudiei o reprezintă conceptualizarea pattern-ului, a acelui element de expresie formală, ce impune o reprezentare, prin repetiție, a unei autenticități.