Michael Keaton a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood
https://www.ziarulmetropolis.ro/michael-keaton-a-primit-o-stea-pe-walk-of-fame-din-hollywood/

Actorul american Michael Keaton (64 de ani) a primit, joi, o stea pe Walk of Fame din Hollywood. În ultimii doi ani, Michael Keaton a câştigat un Golden Globe şi a fost nominalizat la Oscar pentru „Birdman”, fiind foarte apreciat şi pentru rolul din „Spotlight”.

Un articol de Petre Ivan|29 iulie 2016

Michael Keaton a evocat suișurile și coborâșurile din cariera sa de 40 de ani, precum și „o căutare permanentă” de mai bine.

„A spune că este un vis să fiu aici ar fi incorect fiindcă nu am visat niciodată să fiu celebru”, a spus el în cadrul unei ceremonii pe Hollywood Boulevard.

Este foarte plăcut, dar nu este chiar ceea ce aveam în cap. Am vrut mereu să fiu bun și atât. Și, cinstit vorbind, cred că uneori chiar sunt și câteodată sunt cu adevărat superbun. – Michael Keaton

Viața personajului din „Birdman” și cea a actorului al cărui nume real este Michael Douglas (și-a luat un pseudonim pentru a evita confuzia cu starul din „Wall Street”) are numeroase puncte comune.

Keaton a interpretat personajul Bruce Wayne își puternicul său alter ego în „Batman” de Tim Burton, în 1989, cu care colaborase în „Beetlejuice” la începutul carierei sale. Apoi aproape că a căzut în uitare.

La sfârșitul anilor 1990 a fost distribuit în filme de serie B, având roluri minore, până când interpretarea rolului Riggan Thomson din „Birdman” — premiul Oscar pentru Cel mai bun film în 2015 — i-a relansat cariera.

Actorul a terminat recent filmările la „The Founder”, despre viața lui Ray Kroc, cel care a făcut din McDonald’s cel mai mare imperiu mondial al sectorului fast-food.

Foto: Michael Keaton – facebook

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.