„Micul prinţ” deschide anul la Teatrul „Stela Popescu”
https://www.ziarulmetropolis.ro/micul-print-deschide-anul-la-teatrul-stela-popescu/

„Micul prinţ”, adaptare după povestea lui Antoine de Saint-Exupéry, un concept teatru – dans de Ioana Macarie, este spectacolul care deschide anul 2022 la Teatrul „Stela Popescu” cu spectacolul din 8 ianuarie, ora 11, de la Sala mică a Palatului Naţional al Copiilor.

Un articol de Liliana Matei|6 ianuarie 2022

Realizat de o echipă compusă din Ioana Macarie (conceptul, regia și coregrafia), Oana Drăghici (scenografia și costumele), Teodor Pisai (sound design), „Micul prinţ” este un spectacol de teatru – dans despre inocența copilăriei, o călătorie stelară a doi prieteni, un cuplu copil – adult, o relație umană care poate fi regăsită în orice familie. În distribuţie: Micul Prinț – Alexandru Floroiu, Aviatorul – Cătălin Frăsinescu, Exploratorul – Cosmin Vasile, Vulpea – Denisa Ispir, Șarpele – Andrei Dogaru, Floarea – Silvia Maurițiu, Trandafirii – Alexandra Dogaru, Ioana Rufu, Anda Stoian, Diana Chiripuci, Carmen Mărgărit, Regele – Alexandru Obretin, Afaceristul – Florentin Munteanu, Înfumuratul – Cristina Marin Neagu.

În această aventură, copilul întâlnește personaje care îl ajută să descopere și să prețuiască lucrurile valoroase din viață – bucuria și jocul, generozitatea, bunătatea și frumusețea. Tot ele îi vor călăuzi în anevoiosul și uneori durerosul proces de maturizare. Adultul face o călătorie în sens invers, descoperind importanța inocenței în viața matură.

„Micul prinţ” vorbește despre prietenie în sensul ei cel mai pur, prietenia care depășește barierele de vârstă și spațiu.  De ce teatru – dans ? Dansul este un limbaj universal care transmite emoții și care ”traduce” mesaje complicate pe înțelesul copiilor de orice vârstă, păstrând intacte semnificațiile și complexitatea textului original.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.