„Mon Cabaret Noir”, de Răzvan Mazilu, online gratuit, duminică seară, la Teatrelli
https://www.ziarulmetropolis.ro/mon-cabaret-noir-de-razvan-mazilu-online-gratuit-duminica-seara-la-teatrelli/

„Mon Cabaret Noir”, de Răzvan Mazilu – un spectacol total, cu teatru, coregrafie, muzică şi foarte multă culoare – este programat pentru duminică, 3 mai, în cadrul seriei Teatrelli online şi poate fi vizionat gratuit de publicul larg pe www.teatrelli.com, în intervalul orar 18.00 – 23.00.

Un articol de Petre Ivan|2 mai 2020

Teatrelli continuă evenimentele care marchează Ziua Internațională a Dansului prin intermediul seriei speciale Teatrelli online. După dezbaterea în premieră care i-a reunit pe 29 mai pe trei dintre cei mai emblematici oameni de cultură ai momentului la nivel internațional, Noa Wertheim (coregafa companiei Vertigo din Israel), Tobias Biancone (Directorul General al Insitutului Internațional de Teatru ITI-UNESCO) și Jarosław Fret (Directorul Institutului Grotowski și al Teatr Zar) în dialog cu criticul Octavian Saiu la Anotimpurile dialogului despre teatru, publicul se poate bucura de această dată online, gratuit, de unul dintre cele mai de succes spectacole din stagiunea teatrului: „Mon Cabaret Noir”, semnat de cunoscutul coregraf și regizor Răzvan Mazilu. Spectacolul le are în distribuție pe unele dintre cele mai apreciate actrițe autohtone: pe Ilona Brezoianu, Anca Florescu, Alina Petrică și Ana Bianca Popescu. Acestora li se alătură chiar Răzvan Mazilu, într-un rol mut, de o „expresivitate sfâșietoare(Adevărul). 

Spectacolul reprezintă un demers unic, complex și emoționat și se joacă cu casele închise de la lansare, fiind prezentat în 2016 și în Festivalul Național de Teatru (FNT), iar în 2019 la Festivalul

Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).  „Mon Cabaret Noir pornește de la povestea Anitei Berber – dansatoare, coregrafă, actriță și fotomodel de mare succes din anii 1920, epoca de aur a cabaretului, o personalitate avangardistă, rebelă și excentrică, cu un destin demn de un scenariu de film.

„Mon Cabaret Noir durează o oră și 20 de minute și invită publicul să pătrundă în lumea cabaretului berlinez, încărcată cu erotism, viață de noapte, libertate sexuală totală, droguri și alcool, unde nimic nu este prea bizar și totul este permis pentru experimentare.

„Spectacolul provoacă prin erotism și sondează părțile întunecate ale personalității noastre. Provoacă, în primul rând, ideea de libertate – aș putea spune că este o pledoarie pentru libertatea ființei, o ființă scuturată de toate prejudecățile și toate regulile pe care societatea le impune. Este un gen de demers cu care publicul nu este obișnuit: un spectacol total, cu teatru, coregrafie, muzică și foarte multă culoare. Este făcut cu profesionalism, am încercat să ridicăm o ștachetă în această idee a spectacolului total. Este foarte bine documentat și, nu în ultimul rând, îmi place să cred, temele și ideile din spectacol ating niște corzi neștiute sau uitate din sensbilibiltatea spectatorilor.” , povestește coregraful și regizorul Răzvan Mazilu.

„Mon Cabaret Noir” va fi difuzat duminică, 3 mai, pe www.teatrelli.com, în intervalul orar 18 – 23. Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

Foto: Dragoș Toader

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.