Mos Craciun e o jigodie, o comedie horror de Andreea Bibiri
https://www.ziarulmetropolis.ro/mos-craciun-e-o-jigodie-o-comedie-horror-de-andreea-bibiri/

Godot Cafe Teatru vă invită, luni, 23 decembrie, de la ora 19.00, la avanpremiera spectacolului Mos Craciun e o jigodie, o comedie horror după textul companiei „Le Splendid”, regizată de Andreea Bibiri.

Un articol de Petre Ivan|19 decembrie 2013

Godot Cafe Teatru vă invită, luni, 23 decembrie, de la ora 19.00, la avanpremiera spectacolului Mos Craciun e o jigodie, o comedie horror după textul companiei „Le Splendid”, regizată de Andreea Bibiri.

Le Père Noël est une ordure (în original) este o piesă-cult, creată în Franţa, în 1979, de către membrii trupei de teatru Le Splendid.

Trei ani mai târziu, în 1982, regizorul Jean-Marie Poiré a realizat după acest text şi un film a cărei vizionare a devenit tradiţie în Franţa, în perioada sărbătorilor de iarnă.

La Paris, în Ajunul Crăciunului, Pierre şi Thérèse se află la birou, în tura de noapte. Voluntari dedicaţi, ei deservesc o linie telefonică de tip helpline pentru persoane singure şi deprimate.

Treptat, seara lor începe să se populeze cu musafiri nepoftiţi – Katia, un travestit aflat în depresie, şi Josette, o femeie însărcinată care fuge de logodnicul ei, Félix.

Acesta îşi face apariţia în costum de Moş Crăciun şi înarmat cu un încălţător, în căutarea lui Josette. Incidentele generate de aceste întâlniri sunt încontinuu punctate de apariţiile ”incomode” ale vecinului de imobil, domnul Preskovich.

Cu replici deochiate si umor caustic, Moş Crăciun e o jigodie este o poveste de sărbători incorectă politic, o fabulă urbană comică şi crudă în acelaşi timp, care acuză fără milă ipocrizia societăţii mic-burgheze faţă de marginali, de persoanele defavorizate.

O bijuterie a comicului francez, cu replici mitice şi situaţii incredibile!

Al doilea proiect al Andreei Bibiri ca regizor-actor, spectacolul îi reuneşte în distribuţie pe Oana Tudor, Pavel Bârsan, Radu Zetu, Laurenţiu Bănescu, Lucian Pavel şi Andreea Bibiri.

Mos Craciun

Afișul comediei Mos Craciun e o jigodie, realizat de Amandine Bănescu

Scenografia este semnată de Raluca Andreea Chelaru, iar mişcarea scenică de către Andreea Duţă. Traducerea a fost facută de Oana Tudor.

Viaţa e un animal monstruos care-i devorează fără milă pe cei slabi. E demonstrat statistic că depresivii se sinucid de două ori mai des decât ceilalţi.

Pentru a sparge acest zid al tăcerii o mână de oameni binevoitori au creat „Amicii Depresivului”. Pentru voi, depresivii, există astfel cineva care să vă asculte şi să vă răspundă. E foarte simplu: formaţi cuvântul DDMGPST sau 44877490432854570721342 iar noi, până şi în seara de Crăciun, vom găsi cuvinte de alinare.

INFO

Avanpremiera: Luni, 23 decembrie, ora 19.00, Godot Cafe Teatru

Durata: 1h30 / Preţ bilet: 35 lei

Telefon rezervări Godot Cafe-Teatru: 0213161682 şi 0736 414 244 (L-D 11:00 – 23:00)

godotcafeteatru.ro

 Următoarele reprezentaţii:

Sâmbătă, 28 decembrie | 20.15 h | Teatrul de Artă Bucureşti (Str. Sf. Ştefan, nr. 21)

Duminică, 29 decembrie | 20.00 h | Godot Cafe Teatru (Str. Blănari, nr. 14)

Foto cu Andreea Bibiri, regizoarea spectacolului Mos Craciun e o jigodie – Cinemagia

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.

29
/01
/24

Primul concert al lunii februarie la Sala Radio vă invită la o frumoasă călătorie muzicală prin Viena imperială. Vineri, 2 februarie 2024 (19.00), veți asculta creații semnate de doi mari compozitori austrieci, care și-au desfășurat o mare parte din activitatea lor artistică în spațiul vienez – MOZART și BRUCKNER – lucrări interpretate de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului vienez SASCHA GOETZEL.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

29
/01
/24

Pe 13 februarie, de la orele 18:30, SCENA  GÂNDIRII - Conferințele Operei Naționale București îl va avea ca invitat pe istoricul Adrian Cioroianu, care va susține prelegerea „MAREA TEMERE. Cât de probabil este un nou război global?”, prilej pentru o incursiune în miezul posibilităților și incertitudinilor actuale.

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.