Mos Craciun vine la UNTEATRU
https://www.ziarulmetropolis.ro/mos-craciun-vine-la-unteatru/

MOS CRACIUN VINE LA UNTEATRU PENTRU COPIII NEVOIASI! Pana in data de 21 decembrie Unteatru strange dulciuri si jucarii care vor fi donate copiilor la care Mos Craciun nu vine. Asadar, pentru al treilea an consecutiv, Unteatru s-a gandit sa-l ajute pe Mos Craciun si, in serile in care sunt programate spectacole, puteti lasa langa bradut o mica […]

Un articol de |11 decembrie 2012

MOS CRACIUN VINE LA UNTEATRU PENTRU COPIII NEVOIASI!

Pana in data de 21 decembrie Unteatru strange dulciuri si jucarii care vor fi donate copiilor la care Mos Craciun nu vine.

Asadar, pentru al treilea an consecutiv, Unteatru s-a gandit sa-l ajute pe Mos Craciun si, in serile in care sunt programate spectacole, puteti lasa langa bradut o mica atentie pentru copiii nevoiasi.

PROGRAM
11 – 15 DECEMBRIE

Marti 11 decembrie, orele 20.00
I PLAY 3X3 TREI TINERI: ACTORI I FEST CASTIGATORI

MEDEEA REDUX de Neil LaBute, cu Amalia Hutan
Cred că mai ales în teatrul contemporan trebuie să îmi însușesc fiecare cuvânt și gest. Recunosc că există asemănări între mine și caracterul Medeea Redux ceea ce m – a ajutat să mă apropii de ea. ( Amalia Hutan)

FĂRĂ CAP după Truman Capote, cu Răzvan Ropotan
Textul pe care îl joc este o adaptare după o nuvelă scrisă de Truman Capote. Nuvela se numește „Șoimul fără cap”. Adaptarea textului a fost făcută firesc în timpul lucrului cu regizoarea Ioana Petre. (Răzvan Ropotan)

MELANCOLIA ACTORULUI de / cu Arina Cojocaru
Textul spectacolului, nu apartine unui autor anume, ci este mai degraba un colaj de poezie, si proza. (Arina Cojocaru)

Miercuri 12 decembrie, orele 19.00

 ZORBA dupa N.Kazantzakis

cu: Silvian Valcu,  Ioan Mihai Cortea
un spectacol de Ioan-Mihai Cortea

Muierea-i altceva… e ceva de neinteles si toate legile statului si ale religiei gresesc. De-ar fi sa fac io legile nu le-as face la fel pentru muieri si pentru barbati, NU! una, zece, o suta o mie pentru barbat, doar e barbat, poa’ sa le-ndure… dar nici macar una pentru muiere, pentru ca muierea-i o faptura slaba.” 

Joi 13 decembrie, orele 19.00

TREAPTA A NOUA de Tom Zeigler

Cu : Valentina Zaharia, Patricia Katon, Iolanda Covaci, Monica Sandulescu.

Proiect coordonat de prof. univ. dr. Adriana Popovici

*Treapta a noua* – o piesa despre asumarea responsabilitatii. Plina de umor de buna calitate, glume si intepaturi, mascheaza foarte bine drama care se ascunde in spatele cuvintelor.

Vineri 14 decembrie, orele 19.00
NASCUT IN 84′ 
Un spectacol/ performance cu Irina Drăgănescu
Regia: Catinca Drăgănescu

“Născut în ‘84” este un colaj, realizat pe baza unei ample documentări, din mărturii, cărți şi articole. Ne-am propus un spectacol frust ce să expună cu umor şi ironie mentalitatea noastră, a celor ce sunt acum tinerii adulţi, acea generaţie frântă între comunism şi capitalism,  în acest context istoric, politic, social şi mai ales uman, cuprins de ample frământări legate de identitate şi moduri de acțiune. 

Sambata 15 decembrie, orele 19.00

TREI FEMEI INALTE  după Edward Albee

(Producție ArCuB și UnTeatru)

cu: Cristina Casian, Florina Gleznea și Nicoleta Lefter

Muzica: Nicu Alifantis și Sofia Vicoveanca

scenografia: Vladimir Turturica

regia: Andrei și Andreea Grosu

Un text contemporan care vorbește despre conflictul dintre generații. Întâlnim trei tipologii de personaje care aparent nu au nimic în comun în afară de spațiul în care se întâlnesc. Relațiile se consolidează, principiile umane se dezmorțesc pentru ca până la final cele trei personaje să se contopească într-unul.
Spectacolul poate fi o radiografie a ființei umane surprinsă în trei etape de evoluție.

Luni 17 decembrie, orele 19.00 

UN TRAMVAI NUMIT DORINTA de Tennessee Williams

cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter,

Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki

Scenografia: Vladimir Turturica

Regia: Andrei si Andreea Grosu

Un spectacolul care urmăreşte, sub lupă, evoluţia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: RATAREA. Textul lui Williams stă la baza unei creaţii spectaculare care îşi doreşte răspândirea unei poveşti de care nu te mai poţi despărţi.

Vineri 21 decembrie, orele 19.00 

UN TRAMVAI NUMIT DORINTA de Tennessee Williams

cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter,

Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki

Scenografia: Vladimir Turturica

Regia: Andrei si Andreea Grosu

Un spectacolul care urmăreşte, sub lupă, evoluţia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: RATAREA. Textul lui Williams stă la baza unei creaţii spectaculare care îşi doreşte răspândirea unei poveşti de care nu te mai poţi despărţi.

 

13
/06
/17

Luni, 19 iunie, de la ora 19.00, Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy – continuă cu scriitorul Lev Grossman, invitat prin skype la o discuție cu Ana Nicolau, coordonatorul colecției. Evenimentul are loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

13
/06
/17

Asasinarea lui Donald Trump sugerată într-o nouă versiune newyorkeză a spectacolului de teatru "Julius Caesar", inspirat din celebra tragedie omonimă scrisă de William Shakespeare, a generat un val de polemici în Statele Unite. Scena asasinării tiranului face trimitere la o dezbatere politică americană: Cezar (interpretat de un om de afaceri cu părul blond, care seamănă într-un mod bizar cu președintele american) este înjunghiat de o mulțime de femei și de reprezentanți ai grupurilor minorităților.

12
/06
/17

Avea 15 cărţi publicate când a fost dat afară de la catedra de logică și metafizică, din Universitatea București, pe motiv de pornografie în literatură. Mircea Eliade a plecat în străinătate ca diplomat, iar în 1945, când a fost exclus din diplomația română, numărul cărților publicate ajunsese la 25.

12
/06
/17

În deschiderea FITS, prima conferință de presă a adus la întâlnirea cu publicul pe directorul FITS, Constantin Chiriac (director al Teatrului ”Radu Stanca” din Sibiu și omul datorită căruia există și a tot crescut acest festival), criticul de teatru Octavian Saiu (moderatorul conferințelor FITS), precum și coregrafa Brenda Angiel, creatoarea spectacolului ”Tango la altitudine II”, prezentat în festival, și regizorul Alexandru Grecu (președintele UNITER din Republica Moldova).

12
/06
/17

În a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (10 iunie) a fost prezentat spectacolul de dans aerian ”TANGO LA ALTITUDINE II”, semnat de coregrafa argentiniană Brenda Angiel, continuarea unui spectacol prezentat anterior tot la FITS de aceeași companie. Un performance în aer, în lumini, umbre și fum, într-un spațiu care nu mai e spațiu definit de limite ci e libertate și respirație largă.

12
/06
/17

Teatrul Național din Timișoara vă invită în zilele de 11, 12 și 13 iunie, de la ora 19:00, la Sala 2, la spectacolul GYPSIES. După ce a avut numeroase reprezentații în Germania, la Deutsches Theater Berlin și la Staatstheater Braunschweig, spectacolul va avea trei reprezentații în România, la Teatrul Național din Timișoara.

11
/06
/17

Mii de oameni au invadat străzile Sibiului în cea de-a doua zi de FITS încă de la orele amiezii, când povestea itinerantă „Zâna, cerbii și tăietorii de lemne” i-a condus pe cei prezenți pe Pietonala Nicolae Bălcescu într-un basm asiatic fermecător. În paralel cu spectacolul de stradă, iubitorii de artă sau discuții culturale au asistat la dialogurile pline de sensibilitate ale lui George Banu cu invitații speciali ai festivalului sau la discuția lui Cătălin Ștefănescu cu Robert Wilson pentru Garantat 100%.

11
/06
/17

Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) și-a desemnat câștigătorii, sâmbătă seară, pe 10 iunie, la Teatrul Național Cluj. Trofeul Transilvania, în valoare de 15.000 de euro, oferit de Staropramen, i-a fost acordat lungmetrajului Familia mea fericită/ My Happy Family, povestea georgiană regizată de Nana Ekvtimishvili și Simon Gross. Imaginea filmului este semnată de Tudor Panduru, prezent la eveniment. Gala de închidere, la care marele invitat a fost actorul Alain Delon, va fi difuzată duminică, 11 iunie, de la ora 21.10, pe TVR 1.

11
/06
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Războaiele, revoluțiile, schimbarea regimului politic influențează mai totdeauna destinul oamenilor. Un absolvent al liceului Sf. Sava ar fi devenit, probabil, un merituos scriitor român, continuând acea serie strălucită manifestată între războaie și străinătatea i-ar fi fost doar loc de vacanță. Înstrăinarea silită avea însă să joace un rol de căpetenie în modelarea celui prea bine cunoscut ca poet, prozator, eseist și traducător de valoare europeană. E vorba de Vintilă Horia (1915-1992), absolvent al Facultății de Drept din București și al celei Catolice de literatură din Paris.