,,Muntele familiei Gray”, de John Grisham, pentru amatorii de thrillere juridice
https://www.ziarulmetropolis.ro/muntele-familiei-gray-de-john-grisham-pentru-amatorii-de-thrillere-juridice/

Pentru amatorii de thrillere juridice, Editura RAO anunţă apariţia cărţii „Muntele familiei Gray”, de John Grisham.

Un articol de Liliana Matei|24 ianuarie 2016

În Muntele familiei Gray, Grisham se întoarce la perioada crizei financiare izbucnite în 2008. Protagonista sa, Samantha Kofer, lucrează pe Wall Street, la cea mai mare firmă de avocatură din lume, Scully & Pershing. Valul de concedieri şi disponibilizări o azvârle într-un colţ îndepărtat din Apalaşia, unde se confruntă cu problemele adevărate ale oamenilor adevăraţi. Într-un bazin carbonifer exploatat la sânge de companii fără scrupule, Samantha se vede târâtă într-o luptă dură şi periculoasă din care scapă cine poate.

Muntele familiei Gray nu este un simplu thriller juridic, ci şi povestea unei regiuni frumoase, dar sărace a Americii, unde legile sunt încălcate, regulile ignorate, reglementările dispreţuite şi comunităţile dezbinate.

„Această descindere în mijlocul jocurilor politice ale unui orăşel de provincie reprezintă unul dintre cele mai bune thrillere juridice scrise de Grisham în ultima vreme.

Marea atracţie nu constă în elementul de mister, ci în pleiada de personaje care o ajută pe eroină să îşi descopere pasiunea.“ (Associated Press)

 

22
/09
/20

Editura Arthur face primul pas în asumarea unei noi identități vizuale care debutează cu anunțarea noului logo și, plecând de la acesta, va continua cu transformarea tuturor colecțiilor și proiectelor Arthur.

06
/09
/20

Pe rafturile lor găsim mai mereu câte o tentație. Fizice sau online, librăriile ne tentează cu ceva tot timpul. Deși 2020 nu este un an ca oricare altul, criza sanitară provocând schimbări în viața noastră cotidiană, editurile din România tot au reușit să le ofere cititorilor cărți care merită toată atenția.

04
/09
/20

„Bărbatul cu haină roșie” de Julian Barnes, „Vânătăi ascunse: Ce nu știi despre violența domestică te poate ucide” de Rachel Louise Snyder și „Biblioteca de la miezul nopții” de Matt Haig, propuse de Editura Nemira, se numără printre cele mai așteptate apariții literare în această toamnă.

01
/09
/20

Pe lista de lecturi a lunii septembrie, am inclus „O librărie în Berlin” de Françoise Frenkel, „Îți voi da toate acestea” de Dolores Redondo, „Către frumusețe” de David Foenkinos, „Arsă cu acid” de Naziran și Célia Mercier și „Atlasul fericirii” de Helen Russell. Iată de ce!

12
/08
/20

15 fragmente din remarcabila biografie a filosofului german, semnată de scriitoarea anglo-norvegiană Sue Prideaux și apărută recent și în limba română, la Editura Polirom, în colecția Plural M: „SUNT DINAMITĂ! Viața lui Nietzsche” (traducere de Bogdan-Alexandru Stănescu).