Museum Rocket – primul eveniment dedicat muzeelor și antreprenoriatului
https://www.ziarulmetropolis.ro/museum-rocket-primul-eveniment-dedicat-muzeelor-si-antreprenoriatului/

“Museum Rocket” este primul târg dedicat muzeelor şi antreprenoriatului din Europa, având ca scop conectarea mediului de business la domeniul cultural şi creativ. Evenimentul va oferi publicului ocazia de a asista la prezentări susţinute de experţi din marile muzee ale Europei.

Un articol de Petre Ivan|7 iunie 2016

În același timp, pe parcursul zilei se va desfășura și programul “Meet the experts”.

Prin intermediul acestui program, organizatorii “Museum Rocket” îi încurajează pe participanți să se întâlnească pentru 20 de minute, să facă schimb de idei sau să ceară sfaturi pentru start-up-urile sau proiectele culturale pe care doresc să le dezvolte de la șase profesioniști.

Evenimentul este co-organizat de Asociația ORICUM, o organizație non-guvernamentală din România care facilitează dezvoltarea industriilor creative, de Rețeaua Națională a Muzeelor din România.

Museum Rocket

Museum Rocket

Museum Rocket

Foto: Museum Rocket – wearemuseums.com

28
/04
/23

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziției realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Vernisajul expoziției de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud. Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

27
/04
/23

Finalul lunii aprilie aduce încă două vernisaje în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă. De pe 26 aprilie și până pe 6 iunie, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106), se poate vedea expoziția „Călătorii” a artistei Ioana Badea, ce explorează drumuri, și nu destinații, făcute atât cu pasul, cât și cu gândul și între 29 aprilie și 13 mai artistul Bogdan – George Negulescu aduce în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 expoziția ”Red my mind”.

27
/04
/23

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Arhitectură și Design Concéntrico se va desfășura, în perioada 27 aprilie - 2 mai 2023, în orașul Logroño (Spania), iar România va fi din nou prezentă, cu instalația „Fresaˮ/„Căpșunăˮ, realizată de arhitecta Oana Stănescu. Participarea României la această ediție a Festivalului este susținută de Institutul Cultural Român de la Madrid, partener al Festivalului, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România.

25
/04
/23

Fundația Art Encounters din Timişoara, oraş care este Capitala Europeană a Culturii în acest an, găzduieşte expoziția "Adrian Ghenie - Corpul imposibil", ce conține o serie de desene și câteva picturi tulburătoaere, inspirate din izolarea din perioada pandemiei.

24
/04
/23

„Albinele Mării Negre” de Vasile Rață este a doua expoziție din seria „Window to Europe” de la Arbor.art.room, care-și propune ca de-a lungul acestui an să promoveze artiști cu rădăcini basarabene, care și-au început cariera la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Acela a fost momentul prăbușirii cortinei de fier și al deschiderii de noi oportunități în spațiul occidental.