Muzeul Satului din Capitală va găzdui joi Târgul de Sfânta Maria
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzeul-satului-din-capitala-va-gazdui-joi-targul-de-sfanta-maria/

Un Târg de Sfânta Maria, organizat cu scopul de a reface atmosfera iarmarocurilor de altădată, va avea loc joi, la Muzeul Naţional al Satului ,,Dimitrie Gusti” din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|13 august 2013

Un Târg de Sfânta Maria, organizat cu scopul de a reface atmosfera iarmarocurilor de altădată, va avea loc joi, la Muzeul Naţional al Satului ,,Dimitrie Gusti” din Bucureşti.

Aşadar, la marea sărbătoare de joi, Muzeul Naţional al Satului ,,Dimitrie Gusti” va oferi publicului un program atractiv, cu demonstraţii meşteşugăreşti, expoziţii, târg cu meşteri, gastronomie tradiţională specifică perioadei şi produse bio.

Între Sfânta Maria Mare (Adormirea Maicii Domnului – 15 august) şi Sfânta Marie Mică (Naşterea Maicii Domnului – 8 septembrie) încep lucrările agricole de toamnă şi este momentul în care se deschide sezonul de nunţi.

În unele zone ale ţării, în ziua Adormirii Maicii Domnului, femeile merg la biserică unde sfinţesc şi împart struguri, prune, flori, plante de leac şi merg la cimitir pentru a tămâia mormintele, notează Mediafax.

Tot la sate se obişnuieşte ca în această zi să fie angajaţi pândarii în vii şi se oferă ofrandă din noua poamă.

Info:

Târgul va fi deschis de la ora 9.00 până la 19.00.

Foto credit: Muzeul Satului ,,Dimitrie Gusti” (Facebook)

13
/07
/21

Până pe 5 septembrie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă în expoziția „50 de ani. Școala de Modă din București” o sinteză a activității profesorilor și studenților de la Departamentul Modă din cadrul Universității Naționale de Arte București (UNArte).

28
/06
/21

Printr-o examinare atentă a unor forme de horror folcloric și prin optica ecologistă în care umanul și natura, umanul și non-umanul se suprapun și dialoghează, expoziția explorează intersecția dintre ezoterism și știință, folclor și tehnologie, feminism și ecologie, precum și istorie culturală și ficțiune speculativă.

25
/06
/21

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

18
/06
/21

Porumbel gulerat, fazan, coțofană, pitulice sfârâitoare, ciocănitoare, bufniță, stăncuță, pițigoi. Sunt câteva dintre cele 36 de specii monitorizate de Societatea Ornitologică Română în crângul verde din fața Muzeului Național de Artă Contemporană (MNAC).

15
/06
/21

Printre artiştii care au schimbat modul în care ne raportăm la artă se numără și Max Hermann Maxy (Brăila, 1895- Bucureşti, 1971). El este doar unul dintre artiștii români care au reușit să uimească o lume cu lucrările lor. Un articol de Mihaela Ion.

10
/06
/21

Anul 2021 este un an al aniversărilor multiple. 145 de la nașterea marelui sculptor al secolului XX, Constantin Brâncuși, 65 de ani de la aderarea României la UNESCO, precum și 65 de ani de la înființarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO (CNR UNESCO) sunt câteva evenimente care vor fi marcate prin manifestări speciale.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, de la 18:00, Acuarela (str. Polonă nr. 40, București) vă așteaptă la o documentare fotografică despre emoții și sentimente ținute sub mască. Ce spun ochii și cum suntem percepuți de ceilalți în timpul pandemiei?

09
/06
/21

Pe 9 iunie 2021, la ora 19.00, sunteți așteptați la o dezbatere care își propune să răspundă la mai multe întrebări: Ce profesii creative regăsiți în clustere și startup-uri? Care ar fi structura de organizare, specializările necesare și modalitatea de finanțare?

07
/06
/21

Luna iunie aduce un semnal de alarmă și un moment de introspecție trecătorilor care au drum pe B-dul Carol nr. 53 și își dau câteva minute să privească lucrările expuse în spațiul-acvariu al micuței galerii neconvenționale Celula de artă. Între 7 – 21 iunie gruparea Vertebra aduce instalația manifest numită „No Signal“ iar artista Bianca Ferăstrău lucrarea 5 TATTVAS, ce poate fi văzută între 21 iunie – 3 iulie.

07
/06
/21

Cea de a 17-a ediție a Nopții Muzeelor va avea loc sâmbătă, 12 iunie, la nivel național, și propune publicului expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte sau tururi interactive, dar și unele activări în mediul online.