Muzica văzută prin ochii unui dirijor: „Pentru ce mergem la operă?” și „Nouă povești muzicale”
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzica-vazuta-prin-ochii-unui-dirijor-pentru-ce-mergem-la-opera-si-noua-povesti-muzicale/

Fundaţia Calea Victoriei te invită vineri, 8 februarie, ora 19.00, la Palatul Cercului Militar Naţional, în Sala de Spectacole, la lansarea a două cărţi originale, aflate la a doua ediţie: „Pentru ce mergem la operă?” şi „Nouă poveşti muzicale”, semnate de talentatul dirijor Tiberiu Soare.

Un articol de Petre Ivan|30 ianuarie 2019

La eveniment vor participa Sandra Ecobescu, președintele Fundației Calea Victoriei, și dirijorul Tiberiu Soare, căruia publicul va putea să îi adreseze întrebări și să primească autografe.

În final ne vom bucura de un recital oferit de talentata soprană Cristina Fieraru, studentă a Universității Naționale de Muzică București, care va interpreta câteva arii celebre compuse de Mozart, Donizetti și Puccini.

Cele două volume sunt unice în peisajul nostru cultural prin tonul colocvial, informațiile inedite din lumea muzicii și forma grafică specială, cu ilustrații semnate Maria Surducan.

Ideile originale ale autorului și felul în care povestește ne introduc în universul unor muzicieni de geniu și ne permit să înțelegem mai bine epoca în care au creat.

Cărțile se adresează unui public larg, de la adolescenți curioși să înțeleagă fenomenul muzicii clasice, al operei sau al baletului, până la melomani pasionați, care vor să savureze mai bine compozitorii preferați, prin explorarea perspectivei oferite de un dirijor experimentat și erudit.

Există oameni care pot fi ascultați des în spațiul public, însă Tiberiu Soare este o personalitate pe care o vedem mai degrabă dirijând și mai puțin vorbind. Relansarea celor două volume este o ocazie de neratat pentru cei care vor să-l asculte povestind despre muzică, marea lui iubire – Opera și compozitorii preferați.

Intrarea este liberă. Înscrierile se fac la [email protected], pentru că locurile sunt limitate.

Foto: Miluță Flueraș

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.

25
/08
/20

Timp de trei zile Sibiul s-a transformat în capitala jazzului. Atât la nivel de orchestrație cât și de compoziție, pe lângă artiștii consacrați ai scenei jazz din România, Sorin Zlat, FiRMA și Vița de Vie au adus un sound inovator dincolo de granița convențională dintre jazz și rock.

20
/08
/20

OAMENII MUZICII Recitalurile de pian ale unor VIP-uri precum Elton John, Tori Amos, Keith Jarrett și alții, ce fac publicul să vibreze în extaz? Se datorează în bună parte pianistului și compozitorului de geniu Franz Liszt. A fost o personalitate cosmopolită, scriitor, profesor de pian și dirijor, dar mai ales „creatorul” pianistul-vedetă și al recitalurilor pianistice de tip show.

20
/08
/20

Zoltán András, solistul formației Sarmalele Reci, povestește cum a luat naștere un proiect muzical curajos, puțin neobișnuit pentru publicul din România, intitulat Jazzappella, cu care va participa la Sibiu Jazz Festival vineri, pe 21 august.

11
/08
/20

Daniel Dorobanțu pregătește un concert cinematic ce prezintă în avanpremieră următorul album. Artistul va cânta în Munții Parâng, iar concertul va fi transmis LIVE, duminică, 16 august, de la ora 21:00.

11
/08
/20

Duminică, 16 august 2020, de la ora 21:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” invită publicul la al cincilea concert al Stagiunii Estivale, eveniment care îi are ca invitați pe actorul Marius Manole și ansamblul Young Beats, coordonat de Zoli Toth. Concertul este intitulat „Ave Maria” și va fi dirijat de Anna Ungureanu – dirijor principal al renumitului ansamblu coral.

06
/08
/20

Festivalul SoNoRo Musikland continua în Brașov până pe 9 august. Mari nume ale scenei internaționale concertează la Bastionul Țesătorilor și la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, la Măgura și la Râșnov.