Nairam. Oniric Tehnicolor. Despre vis (în ciuda circumstanțelor actuale)
https://www.ziarulmetropolis.ro/nairam-oniric-tehnicolor-despre-vis-in-ciuda-circumstantelor-actuale/

Expoziţia Nairam. Onirique Tehnicolor se deschide la ARTHUB / Grădina ARTHUB, strada Budişteanu nr.10, joi, 10 martie 2022, orele 19:00. Expoziţia rămâne deschisă până la finalul lunii martie, în zilele de joi până duminică.

Un articol de Petre Ivan|11 martie 2022

Expoziția, queer, este „replica” în culoare și colaj a artistului autohton Nairam în dialogul său cu artistul francez Fabien Ghernati, una dintr-o serie de două expoziții solo puse față în față, o altfel de conversație imaginată în cadrul proiectului wiehie.org. După expoziția Onirique Black and White, Fabien Ghernati din februarie a.c., Nairam pune în scenă o serie de lucrări, care trădează formația sa de scenograf, despre vis și realitate. Sau în propriile cuvinte ale artistului: „Dormi sau visezi? Despre un racord teluric și domestic sau evoluția față în față cu ipocrizia dogmatică. O necautare între abnegație și aberație. O arhitectură viscerală a unui „Tatăl nostru” într-un tandem firesc al stigmatizării, de dragul jocului.”

„În expoziția prezentă decupez din mine uzura timpului comun și o recompun într-un colaj al reflectării împreună cu tine. Sau pe scurt, te invit la un dialog sensibil la granița dintre somn și vis”, declară Nairam. El adaugă: „Nu mai creez artă pentru a „impresiona”; creez artă pentru a-mi revela gândurile și emoțiile, am ajuns într-un loc bun pentru spiritul meu creativ. Mă simt inspirat de experiența personală, de oameni, de emoții și cărți. Întotdeauna îmi propun provocări de care mă bucur și care explorează noi granițe.”

Nairam se prezintă și identifică drept scenograf, cu o experiență de mai bine de o decadă în teatru – așadar, scenograf, [q]artist vizual, prieten. Adică Marian Văsii.

WE’RE HERE the Project (wiehie.org) este o expoziție online care aduce laolaltă artiști într-o rețea informală care se concentrează pe (re)imaginarea unei modalități de prezentare a artei, o instalație video și o serie de expoziții fizice, în România. WE’RE HERE conține nuditate și este destinată adulților. Proiectul mai are două componente: una de cercetare a artei queer contemporane și a practicii artistice a participanților și una editorială, de știri și interviuri cu artiștii participanți.

La ARTHUB există un mâine și senzația că există posibilitatea lui mâine, care vibrează cu optimism între vis și speranță, în ciuda evidenței, în ciuda circumstanțelor actuale. ARTHUB continuă să fie un spațiu deschis marginalilor: artiști și refugiați de toate soiurile.

17
/02
/22

Muzeul Național Cotroceni, în parteneriat cu Societatea Colecţionarilor de Artă din România, invită publicul, în perioada 17 februarie – 3 aprilie 2022, în Spațiile Medievale, să viziteze expoziția „Reprezentări feminine în arta românească”, un elogiu adus femeii, conturată prin mijloacele de exprimare specifice artelor plastice.

14
/02
/22

În 2022, Art Safari, ajuns la ediția a 9-a, se reinventează pentru tine și îți oferă o nouă experiență de vizitare: două sezoane expoziționale. Anul acesta, mai mult decât oricând, Art Safari te invită să te îndrăgostești de artă și dedică evenimentul din acest an, iubirii.

03
/01
/22

Arta Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi vă invită să vizitaţi, până pe 20 februarie 2022, expoziţia temporară semnată de Silvia Trăistaru, intitulată „Istoria unei zile/ Istoria unei zile pe timp de pandemie – The Story of a Day/ The Story of a Day During the Pandemic”, proiect curatoriat de Ioana Marinescu.

27
/12
/21

Fundația Amfiteatru, alături de partenerii săi Arte Development & Management, Lise Wulff și Asociația Omnia Photo, au organizat marți, 21 decembrie, o conferință online, disponibilă pe site-ul dialog.fundatia-amfiteatru.ro, unde au fost prezentate rezultatele activităților din cadrul proiectului DIALOG (Diversity in Arts. Learning Opportunities and Growth).

20
/12
/21

În an centenar, Opera Națională București găzduiește în cea de-a doua jumătate a lunii decembrie expoziția de desen și pictură „PO în forme și culori “ a lui David Mihai. Expoziția este deschisă publicului larg în perioada 23 decembrie – 29 decembrie 2021, la Opera Naţională București. Accesul la expoziție se realizează la spectacolele din repertoriu sau în cadrul tururilor ghidate. Pentru programare tur ghidat este necasar să trimiteți un mail la [email protected]