Natalie Portman, de la Dior la filme franţuzeşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/natalie-portman-de-la-dior-la-filme-frantuzesti/

Actriţa americană Natalie Portman, care locuieşte de curând la Paris, după căsătoria ei cu coregraful francez Benjamin Millepied, a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei Madame Figaro, că este pregătită să joace într-un film turnat în limba lui Molière

Un articol de Petre Ivan|7 februarie 2015

Prezentă pe afişul filmului „Knight of Cups”, de Terrence Malick, care va avea premiera la Berlinala 2015, Natalie Portman, imaginea noii campanii publicitare a casei Dior, revine pe marile ecrane cu primul ei lungmetraj de amploare de după „Lebăda neagră/ Black Swan” (2010), după ce apăruse anterior în două scurtmetraje – „New York, I Love You”, în 2008, şi „Eve”, în acelaşi an.

În filmul „A Tale of Love and Darkness” (2015), adaptat după romanul omonim scris de autorul israelian Amos Oz şi turnat la Ierusalim, Natalie Portman a îndeplinit atât funcţia de regizor, cât şi pe cea de actriţă, jucând în ebraică rolul mamei personajului principal.

„Este limba copilăriei mele. Dar, întrucât nu o stăpânesc la perfecţie, acest fapt limitează capacitatea de improvizaţie. Partea pozitivă: Acest film mi-a dat o încredere în mine pe care nu o aveam, aceea de a juca în alte limbi pe care nu le vorbesc fluent”, a declarat actriţa americană pentru Madame Figaro.

„Sunt pregătită să încerc să joc în franceză, pentru un regizor care va avea suficient de multă încredere în mine”, a adăugat actriţa.

Natalie Portman, căsătorită cu Benjamin Millepied, a părăsit oraşul Los Angeles pentru a se muta la Paris în toamna anului trecut.

Admirator al culturii franceze, tatăl meu mi-a transmis această pasiune. Părinţii mi-au permis să joc în primul meu film care a fost turnat de un regizor francez. Am început apoi să învăţ limba franceză, am revenit de multe ori la Paris de-a lungul anilor pentru a o exersa. Am participat şi la câteva cursuri de franceză de când m-am mutat aici. În prezent, am o motivaţie uriaşă pentru a-mi îmbunătăţi cunoştinţele de franceză – Natalie Portman.

Cineastul francez Luc Besson a fost acela care, în 1994, i-a oferit primul ei rol – unul anglofon – în filmul „Leon”, pe vremea în care Natalie Portman avea vârsta de 12 ani.

De atunci, actriţa americană şi-a construit o carieră prestigioasă. Pe lângă faptul că este absolventă a universităţii americane Harvard, lunga ei filmografie cuprinde lungmetraje regizate de unii dintre cei mai apreciaţi regizori din cinematografia contemporană.

Natalie Portman a interpretat roluri în pelicule regizate de Woody Allen („Toţi spun: Te iubesc!”), Tim Burton („Atacul marţienilor!”), Wong Kar-wai („Iubire cu gust de afine”) şi Wes Anderson („Un tren numit Darjeeling”).

Actriţa a colaborat şi cu George Lucas, cu ocazia filmelor care compun cea de-a doua trilogie din franciza „Războiul stelelor”.

Foto: Natalie Portman – cinemagia

Citiţi şi:
09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.