„Navete culturale” pentru marile spectacole din cadrul Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova
https://www.ziarulmetropolis.ro/navete-culturale-pentru-marile-spectacole-din-cadrul-festivalului-international-shakespeare-de-la-craiova/

Continuând tradiţia deja celebrelor „Navete culturale” pe care Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova le organizează de mai bine de doi ani, Naţionalul craiovean lansează alte şase ediţii ale acestui îndrăgit program, în cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare, care va avea loc la Craiova, între 19 şi 29 mai 2022.

Un articol de Petre Ivan|11 mai 2022

Iubitorii de teatru din București vor putea călători la Craiova în scop cultural pentru a vedea producții realizate de mari regizori internaționali: Robert Lepage, Oskaras Koršunovas, Silviu Purcărete. De asemenea, va exista o navetă culturală pentru show-ul „Tiger Lillies joacă Hamlet” dar și o navetă culturală pentru premiera spectacolului „Richard al III-lea” realizat de către László Bocsárdi cu Sorin Leoveanu în rolul titular.

Concret, spectatorii din București care doresc să vadă cele mai importante producții din cadrul Festivalului Internațional Shakespeare și nu au posibilitatea de a se deplasa la Craiova pot opta pentru a călători cu autocarul pus la dispoziție de către Naționalul craiovean.

Plecarea se va face de la Teatrul Național din București. Spectacolele sunt programate la ora 19:00. După spectacol, autocarul se va întoarce în București cu „navetiștii culturali”.

Prețul biletului (250 lei) include transportul tur-retur cu autocarul și biletul la spectacol. De asemenea, în orele de până la spectacol, spectatorii pot participa și la restul manifestărilor cuprinse în programul festivalului.

Navetele culturale pentru Festivalul Internațional Shakespeare, Craiova

1. joi, 19 mai 2022, ora 13:00 – Navetă culturală pentru spectacolul 887 realizat de către Robert Lepage, Compania Ex Machina, Quebec, Canada
Trailer spectacol: https://youtu.be/B3mPXPkiJtk
Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1115

2. vineri, 20 mai 2022, ora 13:00 – Navetă culturală pentru spectacolul 887 realizat de către Robert Lepage, Compania Ex Machina, Quebec, Canada
Trailer spectacol: https://youtu.be/B3mPXPkiJtk
Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1116

3. Duminică, 22 mai 2022, ora 13:00 – Navetă culturală pentru spectacolul Othello realizat de către Oskaras Koršunovas, OKT, Vilnius, Lituania
Trailer spectacol: https://www.okt.lt/en/plays/othello/
Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1117

4. Marți, 24 mai 2022, ora 13:00 – Navetă culturală pentru spectacolul Macbett realizat de către Silviu Purcărete, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj
Trailer: https://youtu.be/XofqOJuL5Qw
Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1118

5. Sâmbătă, 28 mai 2022, ora 13:00 – Navetă culturală pentru spectacolul Tiger Lillies joacă Hamlet, regia Martin Tulinius, spectacol prezentat de Compania Tiger Lillies și Teatrul Republique, Copenhaga, Danemarca
Trailer: https://www.tigerlillies.com/hamlet
Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1119

6. Duminică, 29 mai 2022, ora 13:00 – Navetă culturală pentru spectacolul Richard al III-lea, regia László Bocsárdi, co-producție Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și Festivalul Internațional Shakespeare – PREMIERĂ!
Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1101

Cea de a XIII-a ediție a Festivalului Internațional Shakespeare va avea loc la Craiova în perioada 19-29 mai 2022 și este organizată, ca în fiecare an, de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și Fundația Shakespeare.

Peste 160 de evenimente: spectacole de teatru, performance-uri, instalații multimedia, spectacole de teatru VR, concerte, proiecții de film în aer liber, lansări de carte, conferințe și dezbateri vor avea loc în 20 de spații (indoor & outdoor) din Craiova, într-un eveniment de mare ținută artistică ce se adresează atât celor mai fini cunoscători ai teatrului internațional cât și publicului larg.

„Ce înseamnă Festivalul Shakespeare de la Craiova? O minune. Născută din iubire, salvată din pasiune și – acum, iată – împlinită prin continuitate. Abia astăzi, când atâtea evenimente de peste tot au dispărut sau și-au pierdut seva, înțelegem că visul lui Emil Boroghină durează, renaște, e la clipa unui unui nou început. Iar noi toți avem prilejul de a fi parte din el. Ce dar frumos! Ce sărbătoare a spiritului! Ce gest de prețuire a valorilor teatrului mondial: de la Wilson la Dodin, de la Lepage la Ostermeier, de la Declan Donnellan la Silviu Purcărete! Puține, foarte puține festivaluri de oriunde au reunit o asemenea galerie de personalități. Încă și mai puține încearcă să le adauge altele și altele, ale unor noi generații. Este vocația celor care, din doi în doi ani, transformă Craiova într-o insulă shakespeareană. Victoria lor devine atunci un triumf al teatrului românesc pe marea scenă a lumii.” Octavian Saiu, critic de teatru, eseist si profesor universitar

Cea de a XIII-a ediție a Festivalului Internațional Shakespeare, Craiova este organizată de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și Fundația Shakespeare.

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

28
/12
/23

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix va avea loc la Iași în perioada 18 - 25 februarie 2024. Primele bilete și abonamente au fost puse în vânzare online. Conceptul dedicat „descoperirii dorinței” va domina Classix Festival 2024 în 8 capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.