Noroc chior
https://www.ziarulmetropolis.ro/noroc-chior/

Semnele norocului pot apărea când te aştepţi mai puţin. Vă spun din experienţa recentă. În timp ce mă îndreptam cu paşi şovăitori spre un spectacol cu accente de thriller socio-economic, cunoscut sub numele de „şedinţă cu părinţii”, semnele norocului s-au arătat de trei ori în mai puţin de 500 de metri, o vrabie şi doi guguştiuci eliberându-şi intestinele fix în capul meu.

Un articol de Dan Nicolaie (Dede's)|25 septembrie 2015

Cum trei e o cifră magică, iar un găinaț în cap e în mod evident aducător de noroc, am ajuns la liceul fiicei mele cu o stare de spirit complet diferită față de plecare. Planul era făcut, pun câteva bilete la pariuri sportive plus ceva la loto și m-am aranjat financiar.

Ușor euforic, pe motiv de intoxicație cu noroc, în ședință mi-am lepădat planul defensiv și am început să mă port ca un prinț arab înainte de criza petrolului. Eram de acord cu tot ce se propunea în materie de achiziții: culegeri, manuale alternative, perdele, fețe de masă, dulapuri, bănci, scaune, abonamente la reviste, parchet, usă…

Puțin a lipsit să nu mă ridic și să întreb: „Clădirea rămâne asta sau facem una nouă, ceva frumos, modern?” Eram în mână, buzunarele goale îmi rămăseseră brusc mici de la ce urma să îndes în ele.

La 48 de ore după ce păsările cerului mă atenționaseră că sunt fiul norocului, constatam cu amărăciune, că în ciuda eforturilor (a se citi pariuri sportive) situația financiară nu se schimba deloc în bine, ba din contră având în vedere că în ședință nu spusesem nu la nimic și trebuia să contribui la achiziția de culegeri, manuale alternative, perdele, fețe de masă, dulapuri, bănci, scaune, abonamente la reviste, parchet, ușă.

Acum sunt ușor confuz. Știe cineva, „norocul” de vrabie, guguștiuc și pescăruș se manifestă doar în dragoste, iar cel de cioară merge pe partea financiară?

Foto: Povestile lui Dede’s – Dede’s

19
/08
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti vă propune o modalitate inedită de petrecere a sfârșitului de săptămână și vă invită la cea de-a doua ediție a proiectului Biblioteca de weekend, duminică, 22 august 2021, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, strada Tache Ionescu nr. 4.

15
/08
/21

A fost odată ca niciodată un pod. Undeva, pe continentul nostru zbuciumat, unde oamenii ar fi trăit nezbuciumați, dacă i-ar fi lăsat sufletele lor de oameni.

01
/08
/21

Cafenelele din Paris, Tirana și Moscova, ca niște simboluri ale orașelor, surprinse de scriitorul albanez Ismail Kadare, în fascinantul volum de memorii „Dimineți la Café Rostand” (Humanitas Fiction, 2021, traducere din albaneză și note de Marius Dobrescu).

19
/07
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti a pregătit un nou proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa de vară în Capitală.