Noul Concurs Internaţional de Canto al Operei Naţionale Bucureşti va avea loc în luna iunie
https://www.ziarulmetropolis.ro/noul-concurs-international-de-canto-al-operei-nationale-bucuresti-va-avea-loc-in-luna-iunie/

În perioada 13-16 iunie 2013, Opera bucureşteană organizează cea dintâi ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Marele Premiu al Operei Naţionale Bucureşti”.

Un articol de Andrada Văsii|11 aprilie 2013

În perioada 13-16 iunie 2013, Opera bucureşteană organizează cea dintâi ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Marele Premiu al Operei Naţionale Bucureşti”.

Această competiţie înlocuieşte Concursul Internaţional de Canto „Maeştrii artei lirice” și se înscrie, prin noul său concept, pe linia concursurilor de canto recunoscute de Federația Mondială a Concursurilor Internaționale de Muzică, cu sediul la Geneva.

Obiectivele concursului

Obiectivele Concursului sunt descoperirea şi promovarea tinerelor talente din ţară şi din străinătate, atragerea acestora către Opera bucureşteană şi promovarea imaginii instituţiei pe plan internaţional, în contextul identificării valorilor naționale și a potențialului organizatoric și instituțional.

Anul acesta, Concursul este dedicat personalității lui Giuseppe Verdi, fiind inclus în seria de manifestări consacrate bicentenarului naşterii compozitorului.

Concursul se adresează tinerilor solişti vocali români şi străini, cu vârsta cuprinsă între 19-33 de ani pentru voci feminine, respectiv 20-34 de ani pentru voci bărbăteşti.

Premiile oferite constau atât în recompense de ordin financiar (Premiul I este în valoare de 6.000 Euro), cât şi în asigurarea unor oportunităţi de a interpreta roluri principale în spectacole ale Operei Naţionale Bucureşti şi nu numai.

Juriul competiţiei este alcătuit din personalități emblematice ale lumii muzicale naționale și internaționale, îndeosebi manageri de teatre lirice, directori de casting și impresari.

Info:

Înscrierile se fac via email, completând un formular de înscriere şi trimiţându-l împreună cu documentele necesare la adresa [email protected] până cel târziu în data de 18 mai 2013.

Publicul poate participa, pe bază de bilete, la oricare dintre etapele concursului.

 

Foto credit: ONB, spectacolul ,,Un Ballo in Maschera”

11
/05
/22

Miercuri, 18 mai 2022 (de la 19.00), ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO prezintă un concert 100% MOZART, derulat sub bagheta dirijorului de origine libaneză TOUFIC MAATOUK. În 2015, acesta a debutat ca dirijor într-una dintre cele mai cunoscute săli de concerte din lume - Carnegie Hall, New York - cu Messa di Gloria de Puccini, moment urmat de debutul (în 2016) la Teatro San Carlo din Napoli cu Recviemul lui Mozart.

10
/05
/22

Joi, 12 mai și vineri, 13 mai 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului În lumina evocării-George Enescu de Ulpiu Vlad, Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46 de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și Variaţiunile Enigma, op. 36 de Edward Elgar.

05
/05
/22

Peste 100 de tineri muzicieni din 32 de țări s-au înscris la a XVIII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu la cele patru secțiuni dedicate: violoncel, vioară, pian și compoziție. Concurenții declarați eligibili prin respectarea condițiilor impuse de regulament vor participa la etapa online. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenții înscriși la vioară, violoncel și pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.

03
/05
/22

Pe 12 și 13 mai, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului „În lumina evocării-George Enescu” de Ulpiu Vlad, „Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46” de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și „Variaţiunile Enigma, op. 36” de Edward Elgar.