Noutăți de la Editura Frontiera: „Albinele” și „Marea întrebare”
https://www.ziarulmetropolis.ro/noutati-de-la-editura-frontiera-albinele-si-marea-intrebare/

Editura Frontiera anunţă două noi cărţi: „Albinele”, ilustrată de marele caricaturist polonez Piotr Socha, cu texte scrise de Wojciech Grajkowski, şi „Marea întrebare” de Wolf Erlbruch, unul dintre cei mai mari ilustratori şi autori de cărţi pentru copii din Germania.

Un articol de Liliana Matei|26 noiembrie 2021

Albinele” este o enciclopedie excepțională, cu dimensiuni gigant, ce conține informații uimitoare despre micile muncitoare. A fost publicată în 30 de limbi și a câștigat numeroase premii, dintre care amintim Premiul German pentru Literatură de Tineret pentru cea mai bună carte de nonficțiune (2017). În această carte descoperim obiceiurile albinelor, cum arată stupul, câte tipuri de miere există, dar și informații fascinante despre felul în care albinele au marcat istoria și cultura lumii.

Marea întrebare” inventariază răspunsuri inedite la întrebarea „De ce am venit pe lume?”. Autorul Wolf Erlbruch nu oferă un răspuns, ci, în cuvinte puține și ilustrații excepționale, îi lasă pe cei din jur să vorbească: bunica, fratele, pilotul, brutarul și mulți alții. Fiecare dintre ei are un răspuns diferit. Ca să înveți răbdarea, de-asta ai venit pe lume, răspunde grădinarul. Ca să îmbrățișezi norii, crede pilotul. Ca să ai încredere, șoptește orbul. “Marea întrebare” a fost distinsă cu premiul Bologna Ragazzi în 2004.

Piotr Socha a absolvit Academia de Arte Frumoase și Design din Varșovia. Este grafic designer, ilustrator de carte și totodată unul dintre cei mai cunoscuți caricaturiști polonezi. A crescut printre albine, fiind fiu de apicultor. Wojciech Grajkowski este doctor în biologie, autor de manuale școlare și trainer de ateliere științifice pentru elevi și profesori.

Wolf Erlbruch este unul dintre cei mai mari ilustratori și autori de cărți pentru copii din Germania. Este, totodată, o figură marcantă în istoria cărții pentru copii. Cariera sa de ilustrator inovator a fost distinsă cu prestigioasele premii Hans Christian Andersen pentru ilustrație (2006) și Astrid Lindgren Memorial pentru întreaga operă (2017).

Editura Frontiera publică autori importanți pentru copii din literatura universală și este, totodată, creatoare de carte românească ilustrată. Mai multe detalii și noutăți editoriale găsiți pe www.editurafrontiera.ro și conturile de Facebook și Instagram ale editurii.

Marea întrebare” inventariază răspunsuri inedite la întrebarea „De ce am venit pe lume?”.

 

 

14
/02
/23

Scriitorul Dinu Flămând va participa la o serie de evenimente organizate în Mexic, în perioada 16-28 februarie 2023, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Turneul va începe la Festivalul Internațional de Poezie „Jornadas Pellicerianas” și se va încheia cu participarea la evenimentul „Fandango de la lectura”, prezidat de Prima Doamnă a Mexicului, Beatriz Gutiérrez Müeller, în Veracruz.

12
/02
/23

„Nimic nu e imposibil. Un om, paisprezece vârfuri și reușita unei vieți” de Nimsdai Purja și „Casa de pe Riviera” de Natasha Lester sunt două dintre cărțile pe care vi le propunem pentru primele zile de primăvară. Ambele titluri vor apărea la Editura Nemira în martie.

10
/02
/23

De la cele mai dificile escalade din Alpi până la ascensiunile în premieră pe Annapurna, Makalu sau pe piscurile amețitoare ale Anzilor, aventurile legendarului alpinist Lionel Terray, cuprinse în volumul „Cuceritorii inutilului. Din Alpi în Annapurna” (Polirom, 2022), seduc cititorul prin măiestria stilului și prin întâmplările insolite sau dramatice ale protagoniștilor.

09
/02
/23

Categoria bestsellerelor Grupului Editorial ALL din reunește titluri noi din toate domeniile, oferindu-le cititorilor care le descoperă acum o plajă largă de opțiuni pentru lecturile personale sau pentru volumele dedicate studiului și perfecționării în sfera profesională. Iar începutul de an le aduce celor dornici să își îmbogățească biblioteca reduceri de până la 55% la cele mai îndrăgite titluri pentru toate vârstele.

08
/02
/23

Deși anul precedent a fost marcat de provocări pentru piața editorială, Editura Litera a reușit să aducă pe rafturile cititorilor bestsellere internaționale, romanele scriitorilor români contemporani, cele mai inovatoare cărți în materie de psihologie și o multitudine de titluri pentru toate tipurile de public.

07
/02
/23

Din ce în ce mai mulți oameni își îmbunătățesc rutina de citit cu audiobooks. Astfel 24% dintre români au încercat deja experiența cărților audio, iar pentru 72% dintre români formatul este unul care li se pare atractiv, conform unui studiu realizat de AHA Moments în 2022 (pe populația urbană digitalizată, 18-55 de ani, din România). 

05
/02
/23

Cele trei cărţi de cronici de film publicate de Romulus Rusan în anii `70-`80 au fost reeditate recent, într-un singur volum şi într-o ediţie de lux, în seria de autor pe care i-o dedică Editura Spandugino. O apariţie demnă de a fi salutată şi un bun pretext de recitire.

31
/01
/23

Radio România Cultural lansează a doua ediție a mesajului Rugă pentru pace, în cadrul Campaniei Viața într-o valiză, la un an de la invazia Rusiei în Ucraina, un război care a destabilizat o lume întreagă. Mesajul este citit tot de poeta Ana Blandiana, un simbol al libertății românești, scriitoarea care a transmis, în urmă cu un an, primul îndemn de pace printr-un scurt fragment din prefața cărții Ultimii martori de Svetlana Aleksievici, scriitoare născută în Ucraina și câștigătoare a premiului Nobel pentru Literatură.

26
/01
/23

Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la expoziția „Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade din patrimoniul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române”.