„O noapte furtunoasă“, cu George Ivașcu și Mihai Bendeac, la Antena 1
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noapte-furtunoasa-cu-george-ivascu-si-mihai-bendeac-la-antena-1/

Primul sezon de Teatru Tv se încheie astăzi, 3 aprilie, la Antena 1, printr-o piesă clasică a lui I.L.Caragiale într-o montare modernă a lui Gelu Colceag, pe scena Teatrului de Comedie. Spectacolul va fi difuzat de la ora 22.45, la Antena 1

Un articol de Judy Florescu|3 aprilie 2013

Primul sezon de Teatru Tv se încheie astăzi, 3 aprilie, la Antena 1, printr-o piesă clasică a lui I.L.Caragiale într-o montare modernă a lui Gelu Colceag, pe scena Teatrului de Comedie. Spectacolul va fi difuzat de la ora 22.45, la Antena 1.

Din distribuția de excepție fac parte George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis, Cerasela Iosifescu, Doru Ana, Mihai Bendeac, Vlad Logigan, Andrei Mateiu și Alina Berzunțeanu.

Spectacolul a fost filmat cu sala arhiplină, miercurea trecută, bucurându-se de prezenţa a numeroase persoane publice printre spectatori, printre care regizorul Călin Peter Netzer, regizoarea Alice Barb, criticul de film Irina Margareta Nistor.

Montarea scenică ne aduce cât mai aproape de intriga poveștii, prin jocul diversificat al actorilor, care nu se limitează la exprimarea verbală pentru a ne face să le înțelegem povestea. Actorii recurg şi la desene, dar și la contactul direct cu publicul, pentru un mai mare impact. Oare ce fel de impact va avea noaptea furtunoasă ieșită din tiparele clasicului, asupra publicului de acasă din fața televizoarelor?

Regizoarea Alice Barb a declarat pentru Ziarul Metropolis că „spectacolul a fost foarte bun iar ideea de Teatru Tv este excepțională“. „Sper din tot sufletul să continue și după încheierea primei serii de patru spectacole. Ideea e foarte bună. Am auzit de la foarte mulţi oameni că s-au uitat la televizor şi că sunt foarte bucuroși să vadă teatru la televizor. Așa că e minunat și trebuie continuat categoric“.

Regizorul Emanuel Pârvu a spus că a văzut spectactolul din car. „Eu le montez, fac regia de televiziune pentru toate cele patru spectacole. Noi de aceea l-am ales, pentru că e un spectacol minunat“.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.