O nouă carte de Aurora Liiceanu la Polirom: „Legături de sânge. Povestea Ioanei“
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-carte-de-aurora-liiceanu-la-polirom-legaturi-de-sange-povestea-ioanei/

Un nou volum semnat de Aurora Liiceanu a apărut săptămâna aceasta la Polirom, în seria de autor pe care editura i-a dedicat-o în anul 2011: ,,Legături de sânge. Povestea Ioanei’.

Un articol de Andrada Văsii|26 iulie 2013

Un nou volum semnat de Aurora Liiceanu a apărut săptămâna aceasta la Polirom, în seria de autor pe care editura i-a dedicat-o în anul 2011: „Legături de sânge. Povestea Ioanei“.

Cartea este o fascinantă analiză a psihicului uman, disponibilă şi în ediţie digitală. Documentarea a fost realizată în colaborare cu Mihai Ioan Micle.

La prima vedere, Ioana, zisă Biba, este o femeie obişnuită. Încă tânără, energică, se ocupă de casă şi de iubitul bolnav. Ea are însă o poveste cutremurătoare: în urmă cu mai mulţi ani, şi-a ucis în bătaie fratele. Ce anume a împins-o la acest gest? A fost un simplu impuls sau urmarea unei copilării marcate de abuzuri?

Dramă în închisoare

Ioana crede că un moment esenţial i-a schimbat destinul – cel în care şi-a invitat fratele mai mare să locuiască împreună. Ştie că este vinovată, dar nu pare să aibă remuşcări pentru răul pe care l-a făcut. Pornind de la povestea ei, Aurora Liiceanu schiţează un tablou realist al vieţii în închisoare şi încearcă să stabilească dacă există un „cod genetic” al criminalilor sau dacă faptele acestora sunt rezultatul educaţiei şi al conjuncturii.

În cuprins sunt următoarele secțiuni: Tinereţe deocheată • Bărbaţii Bibei • Şi totuşi iubirea… Sex virtual şi sex real programat • „Trăim împreună, dar suntem diferite“ • Ce este o femeie liminală? • Biba versus Ana: ce le desparte? • Regretele Bibei, dorinţele, alegerile • Şi, până la urmă, cine este Biba?

Foto credit: Polirom

19
/04
/21

Cărțile asupra cărora ne oprim de această dată – „Dosarele mamei mele”, „Patrula djinnilor” și „Așa începe răul” – își poartă cititorul din Budapesta lui Kádár, în Madridul lui Franco și de acolo în tumultuoasa lume a mahalalelor de la periferia unei metropole indiene.

19
/04
/21

Marți, 20 aprilie, ora 19.30 vă invităm la o întâlnire Humanitas live online cu istoricul britanic Mark Galeotti, expert în istoria modernă, politica și securitatea Rusiei, și jurnalistul Marian Voicu despre volumele Hai să vorbim despre Putin! Ce nu înțelege Occidentul și O scurtă istorie a Rusiei. De la cneazul Rurik la Vladimir Putin apărute în colecția Istorie a Editurii Humanitas.

02
/04
/21

Primăria Municipiului București (PMB) prin Biblioteca Metropolitană București (BMB) și Centrul pentru Seniori al Municipiului București (CSMB) va desfășura, începând cu 1 aprilie, un Concurs de creație literară adresat seniorilor bucureșteni, cu tema „Timpul”.