O nouă ediție a festCO
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-editie-a-festco/

Teatrul de Comedie în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, vă invită la Festivalul Comediei Româneşti, ediţia a XIV-a – festCO 2016 care se va desfăşura în perioada 21-29 mai, sub titulatura Bucureştiul râde cu festCO. 

Un articol de Liliana Matei|14 mai 2016

Momentul de deschidere va fi marcat de un FLASHMOB care va avea loc sâmbătă 21 mai ora 18.30 pe str. Lipscani.

În acest an, Festivalul Comediei Românești se implică și mai mult în viața orașului, organizând spectacole în aer liber și în alte zone decât cele cu care publicul deja s-a obișnuit. festCO se deplasează dinspre centrul istoric, către parcurile „Al. I. Cuza” și „Lumea copiilor”, oferind spectatorilor show-uri de improvizație, proiecții de filme și un concert care învie pentru o seară  parfumul perioadei interbelice. Festivalul Comediei Românești răspunde astfel nevoii de umor, de frumos și de cultură a  cât mai multor locuitori ai Bucureștiului.

Laboratorul de Comedie ajuns la cea de-a doua ediție, se va concretiza sâmbătă 28 mai ora 18.00 printr-un spectacol-lectură pe textele realizate în cadrul atelierului de scriere dramatică coordonat de conf.univ.dr. Ana Maria Nistor.

Ca în fiecare an, în cadrul festCO vor putea fi vizionate cele mai bune producții de comedie românească din țară alături de lansări de carte și o serie de dialoguri festCO cu unii dintre cei mai importanți regizori români ai momentului: Andrei Șerban, Horațiu Mălăele, Alexandru Darie.

Duminică 29 mai va avea loc Gala Comediei Românești, în cadrul căreia se vor acorda premiile festCO dar și premiile Concursului de Comedie Românească și premiile programului Comedia ține la TINEri. Gala Comediei Românești va fi urmată de spectacolul de cabaret burlesc Mon Cabaret Noir, regie și coregrafie Răzvan Mazilu.

FOTO: Mihai Zgondoiu

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.