O nouă generație de animatori la Animation Worksheep
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-generatie-de-animatori-la-animation-worksheep/

 Animation Worksheep, atelierul intensiv de animaţie organizat de Anim’est, a dat startul înscrierilor la cea de-a unsprezecea ediţie, care va avea loc între 1 -22 septembrie 2018laCentrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic.

Un articol de Petre Ivan|25 iulie 2018

Tinerii din România și Republica Moldova vor învăța diverse tehnici de animație, precum 2D desenat/digital, 3D, stop-motion sau cut-out, folosind cele mai noi tehnologii, sub îndrumarea unor specialiști ai industriei.

În plus, participanții se vor familiariza cu elemente de storytelling și editare, modul de lucru din cadrul atelierului imitând procesul de creație din marile studiouri de animație.

Doritoriise pot înscrie până pe 10 augusttrimițând o scrisoare de intentie, CV și portofoliu la adresa de e-mail: [email protected].

Participarea este gratuită, iar cei din afara Bucureștiului vor avea cazarea și masa asigurate. Programul de lucru va fi de luni până sâmbătă, timp de 8-10 ore pe zi, participarea fiind obligatorie pe întreaga durată a celor trei săptămâni.

Animation Worksheep este singurul atelier intensiv de animație din România, o platformă educativă care sprijină demersul echipei fondatoare a Festivalului de Film de Animație Anim’est,de a pune bazele uneiindustrii locale de animație. D

intre cei peste optzeci de participanți la edițiile anterioare, o parte consistentă lucrează astăzi în studiouri de profil sau în domenii conexe, în care au ocazia să pună în practică skill-urile învățate. În plus, o bună parte dintre cursanții Animation Worksheep formează echipe și înscriu propriile filme de animație în competiția românească din cadrul Anim’est.

În cadrul celei mai recente ediții Animation Worksheep, care a avut loc în primăvara aceasta, 14 tineri animatori din România și Republica Moldova au realizat animațiile pentru un scurtmetraj documentar despre street art-ul bucureștean.

Alte produse realizate la edițiile precedente ale atelierului sau cu sprijnul Animation Worksheep sunt videoclipuri animate pentru formații autohtone precum Subcarpați, Coma, Robin and The Backstabbers sau Orkid, spoturi comerciale sau vizualuri pentru piese de teatru și live-acturi din cadrul Anim’est.

Linkuri – producții ale Animation Worksheep:

Robin and the Backstabbers – Cand te-am cunoscut, Cristina 

Coma – Montagne Russe

Subcarpați–Dintr-o Lume În Altă Lume

Orkid – Stargaze

Proiecții Harun și Marea de Povești @Anim’est 2017

Experiment 

Spot comercial Testul Veneris 

Spot comercial Testul Barza

Foto: Animation Worksheep – facebook

07
/12
/15

Lungmetrajul "Brâncuşi din eternitate", de Adrian Popovici, cu Claudiu Bleonţ, Vlad Rădescu, Alexandru Potocean, Iulia Verdeş, Andra Negulescu şi Ioan Andrei Ionescu, va fi prezentat criticilor de film şi membrilor British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), la New York şi la Londra.

06
/12
/15

Regizorul Ron Howard („O minte sclipitoare”) aduce, din 4 decembrie, pe marile ecrane aventura „În inima mării”, o ecranizare a best-sellerului omonim semnat de Nathaniel Philbrick despre expediţia vaporului Essex. Dezastrul maritim real l-a inspirat pe Herman Melville să scrie „Moby-Dick”. Însă cartea nu relatează decât jumătate din poveste.

05
/12
/15

Deşi, cu acest ultim film al francizei (“Jocurile Foamei: Revolta – partea 2”) se închide cercul celor trei ani în care Jennifer Lawrence a intrat în pielea lui Katniss Everdeen, gaiţa zeflemitoare rămâne un model de stil şi look pe care nu îl vom uita prea curând.

03
/12
/15

„Moromeţii” poate fi privit ca o apariţie de necrezut: este un film lansat spre sfârşitul perioadei comuniste, când, la fel ca întreaga atmosferă din ţară, peisajul cinematografic devenea tot mai puţin respirabil din cauza cenzurii şi a ideologiei partidului unic.

03
/12
/15

Festivalul anual "Making Waves: New Romanian Cinema" de la New York, ajuns la cea de-a zecea ediție, este considerat de New York Times drept una dintre "comorile anuale" ale circuitului cinematografic newyorkez și se desfășoară pentru al treilea an consecutiv în două centre culturale importante: Film Society of Lincoln Center (2-7 decembrie) și respectiv Jacob Burns Film Center (3-8 decembrie).

29
/11
/15

„Alături de filme de festival, MUBI înseamnă și filme cult și clasice, așa că o bună parte din catalog conține nume sonore din istoria cinematografiei”, afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis, Ioana Diaconu, reprezentanta pentru România a MUBI, platformă internaţională de filme.

27
/11
/15

Chiamatemi Francesco (Spuneți-mi Francisc) prezintă drumul pe care l-a parcurs fiul unor imigranți italieni din Argentina pentru a deveni șeful Bisericii Catolice. Filmul va fi lansat în cinematografele italiene la 3 decembrie.

23
/11
/15

Cea de-a şasea ediţie a Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF) este una itinerantă şi va debuta duminică, la Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19.00, cu proiecţia a şase scurtmetraje care au ca temă criza refugiaţilor.

23
/11
/15

"Labyrinthus" a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea. Trofeul European Children's Film Association (ECFA) a revenit producției "Păsări călătoare", iar o mențiune specială — peliculei care a fost proiectată în închiderea festivalului — "Curcubeul".

21
/11
/15

CRONICĂ DE FILM Regizat de Steven Spielberg, „Bridge of Spies” („Podul spionilor”) este un thriller „old school” cu spioni, care omagiază discret un anume cinema clasic american, oferind în acelaşi timp suspans pe un fond istoric.