O nouă ofertă educativă MNAR
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-oferta-educativa-mnar/

Muzeul Naţional de Artă al României în parteneriat cu Asociaţiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artişti în educaţie şi De-a arhitectura, lansează o nouă ofertă educativă pentru anul şcolar 2021-2022, structurată pe grupe vârste, corelată cu ciclurile preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.

Un articol de Liliana Matei|5 octombrie 2021

Atelierele sunt special concepute pentru a dezvolta imaginația participanților și sunt gândite să încurajeze creativitatea, să dezvolte abilități artistice și să înlesnească dobândirea de cunoștințe.  Propunerile oferă perspective inedite asupra operelor de artă, fiind prezentate într-o manieră relevantă pentru fiecare categorie de vârstă.

Pornind de la întâlnirea directă cu opera de artă, programele ofertei educative încurajează spiritul de observație și imaginația, fiind instrumentele ideale pentru dezvoltarea gândirii critice sau asociative, dar și pentru dezvoltarea îndemânărilor practice. Descoperirea lumii prin intermediul artei, capacitatea de a formula întrebări sau realizarea conexiunilor cu noțiunile dobândite în cadrul educației formale, sunt doar câteva dintre obiectivele pe care noua ofertă educativă le propune. MNAR și asociațiile partenere promovează astfel o creștere coerentă a copiilor, cu ancore în lumea artei, arătând prin mijloace creative, cum învățarea poate deveni rapid un joc, iar eforturile depuse se transformă imediat în rezultate.

Așadar, Muzeul Național de Artă al României și Asociațiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artiști în educație și De-a arhitectura salută noul an școlar și le urează tuturor elevilor și preșcolarilor să fie zâmbitori și creativi pe tot parcursul acestuia!

Programele educative se desfășoară de miercuri până vineri, începând cu ora 10.00, atât la Muzeul Național de Artă al României, din Calea Victoriei 49-53, cât și la Muzeul Colecțiilor de Artă, din Calea Victoriei 111. Oferta educativă MNAR prezintă și o serie de programe care se pot desfășura în mediul online, la clasă sau de acasă, în funcție de nevoi.

Programările se fac cu cel puțin o săptămână în avans la adresa de mail [email protected].

Materialele pentru activitățile creative sunt puse la dispoziție de muzeu.

Durata programelor: între 60 și 120 minute

Numărul  de participanți: variabil în funcție de program

Preț: între 10-35 lei/ participant

Descarcă oferta completă.

Descarcă oferta ONLINE.

Detalii: [email protected]

 

06
/09
/23

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, continuă surprizele pentru public și îi oferă posibilitatea să urmărească online spectacole prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

01
/09
/23

Dincolo de a fi o celebrare a mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee, Galactic Tick Festival este un eveniment cultural și educativ dedicat copiilor și tinerilor. O sărbătoare a bucuriei transpusă în activități ce implică, printre altele, dans galatic și ateliere creative menite să facă din această călătorie o poveste de neuitat, asemeni celor pe care bunicii noștri ni le împărtășeau la gura sobei.

30
/08
/23

În perioada 16 - 30 septembrie se desfășoară în București cea de-a 4-a ediție a NOVA Festival, eveniment dedicat artei și noilor tehnologii. În cadrul acestuia publicul va avea acces la 4 instalații complexe, cu componente imersive și interactive, destinate să pună vizitatorii față în față cu multiple fațete ale sinelui, prin explorarea spațialității, mișcării și propriului corp.

29
/08
/23

Spiritul generozității prin muzică se multiplică pe perioada Festivalului Internațional George Enescu printr-o mulțime de evenimente conexe organizate de parteneri de tradiție ai Artexim, în 12 orașe din toată țara dar și în locații din București. Pe lângă concerte și recitaluri, programele includ proiecții de film, expoziții și o inedită instalație artistică cu elemente de realitate augmentată.