O vara foarte instabila – premieră mondială la Festivalul de la Varşovia
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-vara-foarte-instabila-premiera-mondiala-la-festivalul-de-la-varsovia/

Filmul O vara foarte instabila, în regia Ancăi Damian, a avut ieri premiera mondială în cadrul celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia, fiind selectat în competiţia oficială a acestuia.

Un articol de Andrada Văsii|13 octombrie 2013

Filmul O vara foarte instabila, în regia Ancăi Damian, a avut ieri premiera mondială în cadrul celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia, fiind selectat în competiția oficială a acestuia.

Este a doua oară când Anca Damian are un film prezent in competiția acestui festival, după „Crulic – Drumul spre dincolo“.

Stefan Laudyn, directorul festivalului, a declarat: „Mă bucur în mod special că am ocazia să mă reîntâlnesc cu cu regizori ai căror filme au fost prezente în competițiile anilor anterior – și aici mă refer la regizorul italian Uberto Pasolini cu Still Life, film care va deschide festivalul nostru, regizorul român Anca Damian cu filmul A Very Unsettled Summer/O vara foarte instabila și regizorul estonian IImar Raag, cu Love Is Blind”, notează Cinemaeuropa.org.

Festivalul Internațional de Film de la Varșovia va avea loc între 11-20 octombrie. Proiecțiile filmului românesc sunt programate în datele de 14, 17 și 18 octombrie, în prezența regizorului Anca Damian și a actrițelor Ana Ularu și Diana Cavaliotti. Pentru Marele Premiu vor concura 15 titluri din 13 țări.

O poveste de dragoste, în filmul O vara foarte instabila

Filmul vine după marele succes al titlului Crulic – Drumul spre dincolo (2011), care a strâns peste 25 premii si un număr impresionant de participări internaţionale la festivaluri de film de prim rang, cum ar fi Locarno, BFI London Film Festival, Pusan sau Annecy. Crulic a fost lansat pe marile ecrane în România şi în ţări precum Polonia, Republica Cehă, Slovenia, Franţa, Italia, Germania, Spania, Belgia, Ungaria, Estonia, Argentina sau Canada.

Filmul vorbit aproape integral în limba engleză spune povestea lui Daniel, un scoțian care, dintr-un joc de-a ficțiunea, e prins între doua femei, între dragoste și pasiune.

O vara foarte instabila Anca Damian - regizor

Anca Damian, regizorul filmului O vara foarte instabila

Ziua foarte călduroasă și perturbațiile atmosferice violente din timpul nopții marchează fundalul acestei povești urbane, plasată într-un oraș continental. Un film despre viața pe care o trăim chiar în acest moment.

În rolurile principale sunt actorii: Ana Ularu (Hârtia va fi albastră, Periferic, The Borgias, Sunt o babă comunistă, Serena) , Jamie Sives (Urzeala tronurilor, Clash of the Titans, Valhala Rising, Wilber Wants to Kill Himself, Triage), Diana Cavaliotti (Amintiri din Epoca de Aur, Intâlniri încrucisate, Restul e tăcere), Kim Bodnia (Pusher, Love Is All You Need).

Citiţi şi: Un nou film de Anca Damian, la cinema

O vara foarte instabila este o coproducţie Romania/Cehia/Suedia/Marea Britanie fiind produs de Aparte Film (România) şi Maur Film (Cehia), în coproducție cu Filmgate şi Film I Vast (Suedia), Faction North (Marea Britanie), Studio Video Art (Romania), Abis Studio, Sharf Studio cu sprijinul Ministerului Culturii din România și Cehia, cu sprijinul financiar al GoodYear şi cu participarea HBO Romania, BBC și DR Broadcasting.

Info:

Premiera filmului va avea loc în data de 1 noiembrie în cinematografele din întreaga ţară.

Foto credit: O vara foarte instabila

 

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.

18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.

10
/10
/22

CRONICĂ DE FILM Cum poate un film ca „Athena” (de Romain Gavras), îndoielnic atât din punct de vedere etic, cât şi estetic, să fie inclus în competiţia unui festival precum cel de la Veneţia?

09
/10
/22

La ediția a X-a a festivalului internațional de film fantastic Dracula vor avea loc o serie de evenimente speciale, menite să celebreze ediția aniversară a festivalului de la Brașov. Oaspeți de seamă din Spania, Italia, Finlanda și România vor întâlni publicul iubitor de fantasy & horror, într-o serie de evenimente speciale care se vor desfășura pe parcursul celor 5 zile de festival.