Oana Pellea, la Trialogurile ARCUB – „Cine sunt eu, de fapt?“
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-la-trialogurile-arcub-cine-sunt-eu-de-fapt/

Joi, 30 octombrie, de la ora 20.00, reîncepe seria discuţiilor culturale din Ceainăria ARCUB. În prima ediţie a toamnei de Trialoguri la ARCUB, invitată specială este Oana Pellea, una dintre cele mai îndrăgite actriţe contemporane. Evenimentul va fi moderat de jurnalistul de televiziune Marius Constantinescu, iar discuţiile vor fi completate de acordurile muzicale ale Alexandrei Uşurelu.

Un articol de Petre Ivan|27 octombrie 2014

Oana Pellea, la Trialogurile ARCUB / Întrebarea „Cine sunt eu, de fapt?“ ne-a revenit cu insistență în minte de multe ori, fiecăruia dintre noi. Încercarea de autocunoaștere este un demers lung și anevoios care pare să nu ia sfârșit niciodată, căci omul se află într-o continuă schimbare.

Putința de a te cunoaște pe tine însuți există cu adevărat sau este numai o iluzie? Când se poate spune că ți-ai format un portret psihologic complet și în care moment Oana Pelleadin viață poți renunța la căutarea de sine?

Despre toate aceste încercări, despre curiozitatea de a afla cine este ne va vorbi Oana Pellea la întâlnirea de joi, 30 octombrie.

Trialoguri la ARCUB este un eveniment lansat în luna februarie 2014.

Invitații speciali ai edițiilor anterioare au fost: scriitorul Mircea Cărtărescu, poetul Mircea Dinescu, psihologul Aurora Liiceanu, dirijorul Tiberiu Soare și scriitoarea Gabriela Adameșteanu. Scopul central al întâlnirilor din seria Trialoguri la ARCUB este acela de a le oferi bucureştenilor şansa de a participa la discuţii relaxante, pe teme diverse, abordate de personalităţile invitate.

Accesul la eveniment se face în baza unui bilet de intrare în valoare de 25 lei, care poate fi achiziţionat de la Casa de Bilete ARCUB, din Str. Batişte nr.14.

Foto: Oana Pellea – cinemagia

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.