Oana Pellea: „O femeie superbă cu ochii ca o lamă de cuţit şi cu un râs din tot sufletul. Drum bun, Monica Ghiuță!”
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-o-femeie-superba-cu-un-par-minunat-luuung-cu-ochii-ca-o-lama-de-cutit-si-cu-un-ras-din-tot-sufletul-drum-bun-monica-ghiuta/

Zilele trecute s-a stins din viaţă şi actriţa Monica Ghiuţă. Cunoscută din filme precum „Cu mâinile curate“, „Tată de duminică“, „Toamna bobocilor“ sau „Filantropica“, Monica Ghiuţă a murit la doar două zile după ce împlinise vârsta de 79 de ani…

Un articol de Petre Ivan|2 august 2019

„Monica Ghiuţă…foarte dragă mi-a fost dintotdeauna. Drum bun! O să-mi rămână în memorie ca o femeie superbă, cu un păr minunat luuung, cu ochii ca o lamă de cuţit şi cu un râs din tot sufletul. O actriţă minunată şi un om drag. Drum bun, Monica“, a scris actriţa Oana Pellea pe Facebook.

Marin Moraru si Monica Ghiuta in „Elixirul tineretii”, 1975

Monica Ghiuţă s-a născut la Câmpulung Moldovenesc, pe 26 iulie 1940. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1964, la clasa profesorului George Mărutză.

Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără: Ştefan Luchian (1981), „Bietul Ioanide“ (1980) – dublaj voce Cati Zanoaga, „Ciocolata cu alune“ (1978), „Iarna bobocilor“ (1977), „Dincolo de pod“ (1976), „Toamna bobocilor“ (1975), „Tată de duminică“ (1974), „E pericoloso sporgersi“ (1993), „Binecuvântată fii, închisoare“ (2002), „Filantropica“ (2002), „Proprietarii de stele“ (2001), „Faimosul Paparazzo“ (1999), „Triunghiul Morţii“ (1999), „Carmen“ (2013), „O poveste de dragoste, Lindenfeld“ (2013), pentru care a primit şi o nominalizare la premiile Gopo în 2015.

Foto: Monica Ghiuță – facebook

04
/10
/22

Clasicul film "Manasse" (1925), de Jean Mihail, poate fi redescoperit acum în versiune restaurată 4k, ceea ce înseamnă că imaginea are un aspect cât mai apropiat de cel al peliculei originale. Filmul poate fi văzut la Cinemateca Eforie.

27
/09
/22

O nouă generație de cineaști scandinavi face valuri, păşind pe urmele lui Ingmar Bergman, Lars von Trier și a mișcării Dogma. În acest an, trei regizori complet diferiţi, dar cu viziuni la fel de puternice, au participat în competiția de la Cannes.

26
/09
/22

Cea de-a VIII-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc în 23 septembrie 2022, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, inițiator al acestei competiții prin care elevii sunt recompensați pentru creațiile lor literare.

23
/09
/22

Javier Bardem, unul dintre cei mai cunoscuți actori ai momentului, câștigător al premiilor Oscar, Globul de Aur, Goya și Bafta, revine pe marile ecrane din România în rolul principal din “Cel mai Tare Șef”, cea mai nouă comedie a multi-premiatului regizor spaniol Fernando Leon de Aranoa. Filmul intră în cinematografele din țară pe 4 noiembrie.

22
/09
/22

Delta Bucureștiului, în regia Evei Pervolovici, va putea fi văzut de vineri, 23 septembrie, în cinematografele din București (Cinema Elvire Popesco, Cinema Eforie, Cinema Muzeul Țăranului, Union), Arad (Cinema Arta), Bistrița (Cinema Dacia), Cluj (Cinema Arta, Cinema Victoria), Iași (Cinema Ateneu), Timișoara (Cinema Timiș), însă urmează să fie programat și la Brașov, Bârlad și Sibiu.

21
/09
/22

„Garantat 100%” începe noul sezon cu o ediţie eveniment. Hiromi Uehara, una dintre cele mai mari compozitoare şi pianiste de jazz ale momentului, este invitata lui Cătălin Ştefănescu în prima ediţie a noului sezon „Garantat 100%”. Urmărim ediţia pe 25 septembrie, ora 19.00, la TVR 1.

21
/09
/22

În luna octombrie, la History Channel puteți urmări un documentar despre aurul dacilor, un nou sezon din emisiunea „Așii amanetului”, un film despre viciile pe care le împărtășim și o istorie a armelor.