Olga Tudorache va fi înmormântată sâmbătă, la Cimitirul Bellu
https://www.ziarulmetropolis.ro/olga-tudorache-va-fi-inmormantata-sambata-la-cimitirul-bellu/

Actriţa Olga Tudorache, angajată a Teatrului Mic până în anul 1978, a plecat dintre noi în în cursul nopţii de marţi spre miercuri (17 spre 18 octombrie), în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Elias din Bucureşti – anunţă un comunicat al Teatrului Mic din Bucureşti, care oferă şi detaliile funeraliilor actriţei Olga Tudorache:

Un articol de |19 octombrie 2017

Profesor universitar al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale (în prezent Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale), Olga Tudorache a avut șase promoții de actori până la pensionare, printre care și actrița Teatrului Mic, Adriana Șchiopu.

În Teatrul Mic a interpretat peste 30 de roluri, dintre care amintim: Ducesa de Gloster în spectacolul Richard al II-lea (1966), în regia lui Radu Penciulescu; Văduva în spectacolul Ocolul pământului în 80 de zile (1963), în regia lui Radu Penciulescu; Beatrice în spectacolul Efectul razelor gamma asupra anemonelor (1977), regia Cătălina Buzoianu, alături de Rodica Negrea și Adriana Șchiopu; Fanny în spectacolul Premiera (1980), regia Laurențiu Azimioară; Ducesa de York în spectacolul Richard al III-lea (1983), în regia lui Silviu Purcărete.

„Teatrul Mic – E bine că exiști!”, i-am scris pe un bilețel pus pe biroul lui Dinu Săraru la premiera spectacolului „Efectul razelor gamma asupra anemonelor” (foto), pentru că fără zbaterea lui acest spectacol nu ar fi existat.

Ultimul rol în Teatrul Mic a fost în anul 2009, în spectacolul Portretul Doamnei T de Ana Maria Bamberger, regia Liana Ceterchi.

Cei care au prețuit-o și au admirat-o îi vor putea aduce un ultim omagiu vineri, 20 octombrie, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național I.L.Caragiale, în intervalul orar 10:00 – 14:00.

Începând cu ora 15:00 trupul neîsuflețit va fi depus la Biserica Krețulescu, urmând ca sâmbătă, 21 octombrie, ora 11:30, să fie înmormântată la Cimitirul Bellu.

Teatrul Mic este alături de familia îndoliată și va păstra vie amintirea unei mari actrițe, dar mai ales a unui Om care cu greu va putea fi uitat.

Foto: Olga Tudorache – Teatrul Mic

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.