Omul cu mârţoaga revine pe afişul TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/omul-cu-martoaga-revine-pe-afisul-tnb/

Începând de astăzi, 21 octombrie 2014, „Omul cu mârţoaga” de George Ciprian, una din ultimele premiere ale fostei Săli Amfiteatru, poate fi văzută pe scena sălii Atelier a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, de la ora 19.30.

Un articol de Petre Ivan|21 octombrie 2014

Una din cele mai cunoscute comedii ale dramaturgiei româneşti interbelice revine pe afişul actualei stagiuni la TNB.

Amestec de satiră, idealism şi gravitate, în care eroul, un modest arhivar, este mistuit de pasiunea pentru cai şi în mod special de cel mai jalnic dintre toţi, „Omul cu

Omul cu mârţoaga., TNB (Foto- .Nicolaev)

Omul cu mârţoaga., TNB (Foto- .Nicolaev)

mârţoaga” este o poveste cu tâlc despre câştigarea unor pariuri pe care nimeni nu le vede posibile datorită perseverenţei şi credinţei neclintite într-un ideal anume.

Să crezi cu fanatism în visul tău, strigă peste ani personajul lui G. Ciprian, ca un Don Quijote de secol trecut. Astăzi, într-o lume care nu mai crede în miracole, dar are atâta nevoie de ele, eroul lui G. Ciprian e simbolul umanităţii umilite, însă învingătoare prin forţa unui destin exemplar.

O întâlnire plină de farmec şi culoare, cu lumea de ieri dar şi cu cea de azi, divizată mereu în oameni de bună şi de rea credinţă, în vizionari şi farisei, cu felurite chipuri şi multe măşti, în care poate că nu haina-l face pe om, dar cu siguranţă banul îi aduce o neaşteptată faimă.

Acestei lumi îi dau viaţă scenică, sub îndrumarea regizorală a Ancăi Bradu, actorii: Daniel Badale, Ioan Andrei Ionescu, Gavril Pătru, Monica Davidescu, Raluca Petra, Marius Bodochi/Tomi Cristin, Vitalie Bichir, Mihai Verbiţchi, Bogdan Muşatescu, Amalia Ciolan, Ion Ionuţ Ciocia, într-un cadrul scenografic ingenios construit de Ştefania Cenean şi completat de muzica lui Vlaicu Golcea.

Următoarele reprezentaţii vor avea loc la începutul lunii noiembrie, după următorul program: sâmbătă 1, duminică 2 şi joi 6 noiembrie, de la ora 19.30, la Sala Atelier. Spectacolul durează 2 ore şi 10 minute (cu o pauză).

Foto: Omul cu mârţoaga, TNB – I. Nicolaev, tnb.ro

20
/12
/15

FOTO/VIDEO EXCLUSIV Ziarul Metropolis. Prima lectură pentru spectacolul „Nemuritorul”, cu Radu Beligan, Maia Morgenstern și Marius Bodochi, în regia lui Dan Tudor, pe un text de Mona Radu, care va fi pus în scenă la Teatrelli, a avut loc cu câteva zile înainte de Crăciun.

20
/12
/15

Surpriză in Concertul de Crăciun „Grigore Leșe la Sala Palatului“: maestrul Leșe, doctor in muzica, il va avea invitat in spectacol pe tanarul care a reusit sa starneasca cel mai mare val de emotie si sa fie considerat „fenomenul” anului in Romania – moldoveanul Andrei Ioniță.

19
/12
/15

15 februarie 2016 este data la care vor fi anunțați câștigătorii premiilor Grammy, probabil cele mai cunoscute și importante distincții din industria muzicală. Printre numeroase alte categorii, și cea dedicată muzicii clasice; printre nominalizări, mai multe discuri la care am avut acces și din România, difuzate și la Radio România Muzical.

18
/12
/15

Filarmonica „George Enescu” anunţă marţi, 22 şi miercuri, 23 decembrie două concerte extraordinare în care Orchestra simfonică şi Corul îl vor avea la pupitru pe maestrul francez de origine română Vladimir Cosma. După o absenţă de peste 50 de ani, în anul 2011 maestrul a revenit pentru prima oară în România şi a apărut tot pe scena Ateneului Român, într-un concert al Filarmonicii.

18
/12
/15

Textul pe care îl propune regizorul Horia Suru, „Not Safe For Work”, în noul spațiu cultural POINT, aparține tinerei scriitoare britanice Lucy Kirkwood și invită spectatorii în fascinanta lume a publicațiilor media. Este o satiră care analizează într-un mod curajos jocurile de putere din această lume, în care sexul vinde orice, oricând pentru câteva minute de faimă.

18
/12
/15

Când prietenii de la Ziarul Metropolis mi-au solicitat un Top 3 al cărților citite în 2015 le-am mulțumit pentru încredere. Faptul că cineva încă te bănuiește că ai citit 3 cărți într-un an e semn de mare prețuire. Nu puteam să le înșel așteptările, așa că în ultimele ore am lecturat 3 cărți... exact acelea care îmi plăcuseră cel mai mult înainte de solicitare.